PRIVACY NOTICE

valid as of 1 December 2019

  1. What does this Privacy Notice tell you?
  2. Who are the adidas Data Users?
  3. Who is the Data Protection Officer for the adidas Data Users?
  4. What Personal Data does adidas collect and use (Categories of Personal Data)?
  5. What does adidas do with your Personal Data and why?
    1. SITE (ADIDAS DOMAIN) OPERATION AND APP OPERATION
    2. DOMAIN AND NETWORK SECURITY AND USER AUTHENTICATION
    3. GLOBAL CREDENTIAL TO ALL ADIDAS PLATFORMS – USER EXPERIENCE
    4. SALES OF ADIDAS PRODUCTS - ONLINE AND OFF-LINE ORDER
    5. PAYMENT FRAUD DETECTION
    6. PRODUCT DELIVERY
    7. ELECTRONIC DELIVERY TRACKING
    8. BUSINESS OPERATIONAL ANALYTICS
    9. CUSTOMER SERVICE
    10. PERSONALISED MARKETING MESSAGES VIA EMAIL (Newsletter Sign-Up)
    11. PERSONALISED MARKETING MESSAGES VIA EMAIL (via existing contract)
    12. TARGETED MESSAGES ON 3RD-PARTY ADVERTISING PLATFORMS
    13. CREATORS CLUB MEMBERSHIP ADMINISTRATION – WHERE APPLICABLE
    14. PRIVATE EVENT REGISTRATION
    15. OPEN EVENT REGISTRATION
    16. PRODUCT RESEARCH AND DEVELOPMENT
    17. LEGAL OBLIGATION - COOPERATION WITH LAW ENFORCEMENT AND REGULATORY AUTHORITIES (INCLUDING COURTS)
    18. COLLECTING YOUR DEVICE INFORMATION ON OUR WEBSITE USING COOKIES, PIXELS, TAGS, AND SIMILAR TECHNOLOGIES (“COOKIES NOTICE”)
    19. USER-GENERATED CONTENT (UGC) ACQUISITION FROM SOCIAL MEDIA
    20. PUSH NOTIFICATIONS (IN-APP COMMUNICATION)
  6. What does adidas do when we transfer your Personal Data outside of Singapore?
  7. How do we secure your Personal Data?
  8. What are your rights and how can you exercise them?
  9. Questions, Complaints, and Support – who and how you can get in touch with them?
  10. Updates and Notification of Updates
  11. adidas Data Recipients
  12.  

    1. What does this Privacy Notice tell you?
    2. This Privacy Notice tells you how we collect and process the information from which you can be identified directly or indirectly (“Personal Data”) while you browse https://www.adidas.com.my/ as well as when you interact with our different platforms, portals and applications using your Personal Data, including the adidas app.


      This Privacy Notice provides information on:

      1. adidas Data Users;
      2. Data Protection Officer;
      3. the different types of Personal Data we use (“Categories of Personal Data”)
      4. why and how we use your Personal Data (“Purpose”; “Processing”; “Legal Basis”);
      5. other recipients of your Personal Data (“Categories of Recipients”);
      6. transferring your Personal Data out of the country;
      7. your rights under the Malaysia Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”) and applicable local law; and
      8. any automated decision-making technologies used by us and how it works (where necessary).
    3. Who are the adidas Data Users?
    4. These are the adidas Data Users responsible for protecting your Personal Data and complying with the PDPA. They jointly determine how your Personal Data is used by adidas for the purposes identified in the adidas Privacy Notice (“Joint Data Users”).


      1. adidas AG (”adidas AG”)
      2. adidas Business Services B.V.
      3. adidas Business Services GmbH
      4. adidas (Malaysia) Sdn. Bhd. [199401034635 (320318-A)](“Local Selling Entity”)

      For the purposes of

      1. Sales of adidas products – online and off-line order
      2. Product research and development

      the legal entities identified below form Joint Data Users:

      1. adidas AG
      2. adidas International Trading AG
      3. Local Selling Entity
    5. Who is the Data Protection Officer for the adidas Data Users?
    6. Dr Falk Böhm is the Global Data Protection Officer for the adidas Data Users identified in the adidas Privacy Notice.


      +49 (0) 9132 84 – 0

      DataProtection@adidas.com

      adidas AG

      Adi-Dassler-Straße 1

      91074 Herzogenaurach

      Germany


      Vaibhav Manrao is the Local Data Protection Officer for adidas (Malaysia) Sdn. Bhd. [199401034635 (320318-A)]:


      my.pdpo@adidas.com

      adidas (Malaysia) Sdn. Bhd. 199401034635 (320318-A)

      19-1, Nucleus Tower

      No. 10 Jalan PJU 7/6

      Mutiara Damansara

      47800 Petaling Jaya

      Malaysia


    7. What Personal Data does adidas collect and use (Categories of Personal Data)?
    8. These are the categories of Personal Data we collect directly or indirectly from you.


      Identity information – includes: name [first, last, initials], Date of Birth, e-mail address, unique consumer identifier number (including your Creators Club membership number), nickname, password, social media identifiers and information passed along to us via your Facebook or Runtastic account, your device fingerprint, and gift card codes that are assigned to you. We use it to verify your identity.

      Contact information - includes: your phone number, shipping and billing address, e-mail address, Messenger ID, social media handle, any other communication channel you have used to contact us for more information. We use it to contact you for different reasons depending on the purposes stated below.

      Location information - includes: your residential location, current log-in location [IP address], GPS location (if you wish to share us, for example through your mobile device settings), or the specific adidas site you have visited that might give us clues about where you are. We use it to help you find what you are looking for at your current location.

      Size information - includes: shoe size, clothes size, height, weight, chest, waist, hip, inseam, body shape, heel-toe measurement. We use it to make sure your gear fits.

      Purchase information - includes: your payment information (credit card number), payment risk profile (provided to us by our payment risk solution), shopping cart (your ordered items), delivery details, shipping and billing address, customer order number, purchase history with adidas, transaction ID, and any other information related to your purchase. We use it to complete your order on adidas sites and apps, in adidas stores, or other selling platforms.

      Behavioural and Profile information- includes: your shopping history, Wishlist items, your browsing behaviour, your browsing preferences, your shopping preferences, in-store interactions, your workout history, product reviews, social media interactions with us, and any other intelligence we have about you to help us learn you as a consumer better, including “Community information”. We use it to know you better as a consumer, so we can send you marketing messages containing only products and services that we think you might be interested in.

      Community information – includes: information provided by you when you participate various adidas events and communities either as a trainer, team member, a participant or as a promotor of our events, including for example: pictures, videos, your nickname, your team, your interests and preferences, your feedback, leader boards, event participation, joined groups, and registration details. We use this information to organise the events and communities, and to know more about you as a consumer.

      Social Media information – includes: information obtained through your interaction with us on various social media channels such as Facebook, Instagram, Google, etc., including: any social media information that is publicly available such as your social media handles, social media interactions and public postings, your “Likes” and other reactions, your social media connections, your photos that are public, or those you send to us by mentioning us or following our social media posts by using “handles” or “hashtags”. We obtain this information from the social media network (e.g. Facebook, Snapchat, Instagram, etc.) directly or indirectly through third-party agencies we have agreements with.

      Device information – includes: Information about your device or browser that give us an idea about your browsing behaviour or device usage. Your device information is collected by our app, and your browser information is collected by our cookies, tags, and pixels. This is often required for network security purposes. This includes, but not limited to: IP address, date and time of the visit, how long you remained on our website, the referral URL (if you came to our site via a different site or an advertisement), the pages visited on our site, your browser type, device type, versions, operating system.

      Activity information - includes: fitness data (for example workout start and end times, activity type, sports category), sensor data (for example step goal, duration, pace, distance, calories, heartbeat, RunScore and speed), and other data related to your fitness app. We use it to help you improve your performance goals and improve your user experiences and identify what products might be best for you based on your exercise patterns.

      Correspondence – includes: conversation we have when you contact customer service, the emails you write us about our products or services, the complaints you address to us via post, e-mail, fax, or call, notes we prepared on your feedback, call back from our Customer Service to you, and any other communication between you and adidas personnel. We record all Customer Service calls for quality assurance purposes.

      Preference information - includes: preferred language, log-in location, Wishlist items, preferred shipping address, browsing preferences, our correspondence with you, your adidas product reviews. We use it to give you convenience when you visit and/or shop on our sites and apps.


      Creators Club information – includes: Unique Member Identifier (member ID), date you became a member, store ID (if you signed up in a retail store), source ID, country and brand of your original membership, membership points, engagement history, rewards history, membership vouchers associated to members. All the information the listed here will be kept for as long as you are a Creators Club member.  

       

    9. What does adidas do with your Personal Data and why (Purpose, Processing, Legal Basis)?
    10. The lawful basis upon which we rely to process your Personal Data are:


      1. Your consent:
      2. When you:


        1. access, use and/or interact with us through our website as well as our different platforms, portals and applications;
        2. participate in any of our product review or survey; and/or
        3. participate in our events and communities,

        you consent to us processing your Personal Data for the purposes identified in this Privacy Notice and in accordance with the manner stated in this Privacy Notice.


        We will obtain your consent separately should we process your Personal Data for any other specific purposes, for example where your Personal Data is processed for purposes related to sending marketing and promotional messages to you and inviting you to our events.


        We will also obtain your explicit consent should we process your sensitive personal data. Your sensitive personal data include information as to your physical or mental health or condition.


      3. Performance of contract: We will process your Personal Data in order to fulfil our contractual obligations, so that that we can provide you with your requested products and/or services.

      4. Legal Obligation: We will process your Personal Data to comply with any legal obligations under applicable laws to which we are subject.

       

      In this section, we explain:

      1. When and why do we need your Personal Data (“Purpose”)?
      2. What do we do to your Personal Data for each Purpose (“Processing”)?
      3. Which of your Personal Data do we need for each Purpose (“Categories of Personal Data”)?
      4. With whom (types of service providers) do we share your Personal Data to achieve the purpose (“Categories of recipients”)?

      I. SITE (ADIDAS DOMAIN) OPERATION AND APP OPERATION

      PROCESSING

      To run the sites that are connected to the adidas domain and the adidas app, fix bugs to make sure you always see the site the way we intended, and monitor compliance with our Terms and Conditions, we screen all traffic to our site and analyse data that is received by our servers.

      Use of Cookies/Tags/Pixels: We may collect your personal details for this purpose by using technologies such as cookies, pixels and tags to collect your device information. More information is available in “XVIII.     COLLECTING YOUR DEVICE INFORMATION ON OUR WEBSITE USING COOKIES, PIXELS, TAGS, AND SIMILAR TECHNOLOGIES”.

      CATEGORIES OF PERSONAL DETAILS

      Device information

      Identity information

      Behavioural and Profile information

      Preference information

      CATEGORIES OF RECIPIENTS

      adidas Data Users

      adidas AG Subsidiaries and Affiliates

      Site Administration Support Providers

       

      II. DOMAIN AND NETWORK SECURITY AND USER AUTHENTICATION

      PROCESSING

      To protect our domains, detect unusual activities, and prevent security threats and protect our site-visitors from unauthorised accesses (such as hackers), we screen all traffic to our sites, and authenticate user log-in information using tokens to verify the details you provide to us and compare it with other available information, such as the credentials you have provided directly to adidas or other platforms (such as Runtastic or Facebook) or information that is available in the public domain to ensure only “authorised” users have access to our sites. 

      Use of Cookies/Tags/Pixels: We may collect your personal details for this purpose by using technologies such as cookies, pixels and tags to collect your device information. More information is available in “XVIII.     COLLECTING YOUR DEVICE INFORMATION ON OUR WEBSITE USING COOKIES, PIXELS, TAGS, AND SIMILAR TECHNOLOGIES”.

      CATEGORIES OF PERSONAL DETAILS

      Device information

      Identity information

      Behavioural and Profile information

      Preference information

      CATEGORIES OF RECIPIENTS

      adidas Data Users

      adidas AG Subsidiaries and Affiliates

      Site Administration Support Providers

       

      III. GLOBAL CREDENTIAL TO ALL ADIDAS PLATFORMS – USER EXPERIENCE

      PROCESSING

      We know you don’t like to remember usernames and passwords, or having to register multiple times.

      To enable our users to log on to all platforms, portals, services, communities and apps operated by or on behalf of adidas or our subsidiaries and affiliates (which includes the Runtastic app and services) (“adidas Platforms”) with one set of log-in credentials (“adidas Log-In”), we store your adidas Log-In in our global authentication platform. When you use your adidas Log-In to enter any adidas Platform, we will use a token to verify your identity from our global authentication platform. This also further ensures our network and domain security.

      Use of Cookies/Tags/Pixels: We may collect your personal details for this purpose by using technologies such as cookies, pixels and tags to collect your device information. More information is available in “XVIII.     COLLECTING YOUR DEVICE INFORMATION ON OUR WEBSITE USING COOKIES, PIXELS, TAGS, AND SIMILAR TECHNOLOGIES”.

      CATEGORIES OF PERSONAL DETAILS

      Identity information (username, password, email)

      Creators Club information (for Creators Club members only)

      Preference information

      CATEGORIES OF RECIPIENTS

      adidas Data Users

      adidas AG Subsidiaries and Affiliates

      Site Administration Support Providers

       

      IV. SALES OF ADIDAS PRODUCTS - ONLINE AND OFF-LINE ORDER

      PROCESSING

      To process your online and/or in-app orders, make sure your payment is received, comply with the requirements under our Terms and Conditions (3. Purchase Terms) (for selling you the products) including invoice processing, delivery, personalisation services, exchanges and refunds, click and collect. Your order cannot be completed if our payment fraud detection solutions flag your transaction as suspicious and potentially fraudulent. Please note the payment fraud detection system is an automated decision-making process. It is required to allow us to conclude the contract with you.  

      CATEGORIES OF PERSONAL DETAILS

      Identity information

      Contact information

      Location information

      Size information

      Purchase information

      Correspondence

      Device information

      Creators Club information (for Creators Club members only)

      CATEGORIES OF RECIPIENTS

      adidas Data Users

      adidas AG Subsidiaries and Affiliates

      Selling Partners (where applicable)

      Manufacturing Providers

      Delivery Service Providers

      Payment Risk Solution Providers

      Payment Processing Providers

      IT Cloud Solution Providers

       

      V. PAYMENT FRAUD DETECTION

      PROCESSING

      We combine the purchase information you provide to us with other information we obtain through our third-party payment risk and fraud prevention service providers to ensure any purchases are legitimate, or you do not purchase our products in violation with our terms and conditions. This means depending on the outcome of the analysis of your information, we may reject your order, and decline your payment. This is an automated decision-making process that is required to conclude our sales contract with you.

      CATEGORIES OF PERSONAL DETAILS

      Identity information

      Contact information

      Behavioural and Profile information

      Purchase information

      Device information

      CATEGORIES OF RECIPIENTS

      adidas Data Users

      adidas AG Subsidiaries and Affiliates

      Payment Risk Solution Providers

      Payment Processing Providers

      IT Cloud Solution Providers

       

      VI. PRODUCT DELIVERY

      PROCESSING

      Once you have successfully placed an order, we use your contact details (home and/or shipping address) and other purchase information to deliver the products you purchased to you.

      CATEGORIES OF PERSONAL DETAILS

      Identity information: Name

      Contact information: Shipping Address

      CATEGORIES OF RECIPIENTS

      adidas Data Users

      adidas AG Subsidiaries and Affiliates

      Delivery Service Providers

      IT Cloud Solution Providers

       

      VII. ELECTRONIC DELIVERY TRACKING

      PROCESSING

      This is a service provided on request of the consumer by our Delivery Partners.

      You have the option to track your delivery using services provided directly by our delivery partners; however, we will only be able to share your information with our delivery partners for this purpose with your consent. The service is hosted on the Delivery Partner’s platform. You should read their Privacy Notice for the processing of your Personal Data for this purpose.

      CATEGORIES OF PERSONAL DETAILS

      Identity information

      Contact information

      Any other information you may directly and voluntarily provide to the Delivery Partner

      CATEGORIES OF RECIPIENTS

      Delivery Service Providers

       

      VIII. BUSINESS OPERATIONAL ANALYTICS

      PROCESSING

      We need to know how we do as a business. This is in the interest of our shareholders, our board members, our employees, and our partners. For this purpose, we need to analyse different categories of information to understand how our products are selling in different markets, what are the popular features of our products, what worked and what didn’t in terms of our marketing and advertising campaigns, our product designs and distribution strategy, our website design and overall user experience, so we can establish, implement, and evaluate our business strategy.

      This includes analysing data to understand how users browse our site and use the app to improve our user experience design to make sure you will continue to purchase our products and interact with us on our sites and applications.

      To minimise the risk to you as an individual, we will only use either the unique consumer identifier or the IP address for this purpose.

      You can learn more about how our Data Analytics Solution Providers provide analytics services by using your data here:

      Adobe Analytics Data Collection: https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/reference/c_Privacy_Overview.html

      Google Analytics Data Collection:

      https://support.google.com/analytics/answer/6318039?hl=en

      CATEGORIES OF PERSONAL DETAILS

      Identity information: Unique Consumer Identifier (only)

      Size information

      Purchase information

      Behavioural and Profile information

      Community information

      Activity information: if we collect and process your activity information, we will explicitly ask for your consent.

      Device information

      Correspondence

      Creators Club information (for Creators Club members only)

      CATEGORIES OF RECIPIENTS

      adidas Data Users

      adidas AG Subsidiaries and Affiliates

      Prospective Buyers and Investors

      Business Consulting Service Providers

      Data Analytics Solution Providers

      IT Cloud Solution Providers

       

      IX. CUSTOMER SERVICE

      PROCESSING

      We collect your Personal Data to tell you when the product you like is available upon your request and respond to your questions and concerns through various communications channels we make available to you.

      CATEGORIES OF PERSONAL DETAILS

      Identity information

      Contact information

      Location information

      Size information

      Purchase information

      Correspondence

      Creators Club information (for Creators Club members only)

      CATEGORIES OF RECIPIENTS

      Customer Service Provider

      adidas Data Users

      adidas AG Subsidiaries and Affiliates

      Selling Partners (where applicable)

      Delivery Service Providers

      Payment Risk Solution Providers

      Payment Processing Providers

      IT Cloud Solution Providers

       

      X. PERSONALISED MARKETING MESSAGES VIA EMAIL (Newsletter Sign-Up)

      PROCESSING

      We send you marketing messages that we think you would be interested (“personalised”) to the email address you provide to us because you signed up to our email newsletters. To send you “personalised” messages, observe your online (and sometimes, where applicable, offline) behaviour, and analyse your behaviour using analytics to best estimate what product lines you might be interested in, and you can benefit from. This requires us to collect various categories of Personal Data from you. We use different analytics tools to understand what your behaviour means in terms of your like and dislike of our various product lines, and to understand the impact (success rates) of the messages delivered to you.

      Use of Cookies/Tags/Pixels: We may collect your personal details for this purpose by using technologies such as cookies, pixels and tags to collect your device information. More information is available in “XVIII.  COLLECTING YOUR DEVICE INFORMATION ON OUR WEBSITE USING COOKIES, PIXELS, TAGS, AND SIMILAR TECHNOLOGIES”.

      CATEGORIES OF PERSONAL DETAILS

      Identity information

      Contact information (if available to adidas)

      Location information

      Size information (if available to adidas)

      Purchase information (if available to adidas)

      Behavioural and Profile information (if available to adidas)

      Community information (if available to adidas)

      Social Media information (if available to adidas)

      Activity information (if available to adidas): if we collect and process your activity information, we will explicitly ask for your consent.

      Device information

      Preference information (if available to adidas)

      CATEGORIES OF RECIPIENTS

      adidas Data Users

      adidas AG Subsidiaries and Affiliates

      Email Marketing Support Providers

      IT Cloud Solution Providers

       

      XI. PERSONALISED MARKETING MESSAGES VIA EMAIL (via existing contract)

      PROCESSING

      We send you marketing messages that we think you would be interested in (“personalised”) to the email address you provide to us during a purchasing contract. To send you “personalised” messages, observe your online (and sometimes, where applicable, offline) behaviour, and analyse your behaviour using analytics to best estimate what product lines you might be interested in, and you can benefit from. This requires us to collect various categories of Personal Data from you. We use different analytics tools to understand what your behaviour means in terms of your like and dislike of our various product lines, and to understand the impact (success rates) of the messages delivered to you.

      Use of Cookies/Tags/Pixels: We may collect your personal details for this purpose by using technologies such as cookies, pixels and tags to collect your device information. More information is available in “XVIII.     COLLECTING YOUR DEVICE INFORMATION ON OUR WEBSITE USING COOKIES, PIXELS, TAGS, AND SIMILAR TECHNOLOGIES”.

      CATEGORIES OF PERSONAL DETAILS

      Identity information

      Contact information (if available to adidas)

      Location information

      Size information (if available to adidas)

      Purchase information (if available to adidas)

      Behavioural and Profile information (if available to adidas)

      Community information (if available to adidas)

      Social Media information (if available to adidas)

      Activity information (if available to adidas): if we collect and process your activity information, we will explicitly ask for your consent.

      Device information

      Preference information (if available to adidas)

      Creators Club information (for Creators Club members only)

      CATEGORIES OF RECIPIENTS

      adidas Data Users

      adidas AG Subsidiaries and Affiliates

      Email Marketing Support Providers

      IT Cloud Solution Providers

       

      XII. TARGETED MESSAGES ON 3RD-PARTY ADVERTISING PLATFORMS

      PROCESSING

      We use third-party advertising platforms, such as Facebook, Google, YouTube, Instagram, etc. to send you messages that are targeted at you, based on your behaviour and browsing pattern, at specific times and locations of these platforms to increase the efficiency of our advertising campaigns. We use third-party solutions such as Google Audience and Facebook Custom Audience to help us do a better job at targeting our campaigns and messages for our consumers. Your Personal Data is shared with the third-party advertising platforms, and they will attempt to match your profile in their database to determine the optimal time and place (the page you are browsing) to show you an advertisement from adidas. We also need to analyse necessary information to understand the impact of our campaigns. If you don’t accept that we track you for this purpose, you will still see adidas advertisements on other platforms at random.

      You can learn more about how our Advertising Partners help us achieve this purpose by visiting their sites:

      Google Personalised Advertising: https://support.google.com/adspolicy/answer/143465?hl=en

      Google Advertising Policies: https://support.google.com/adspolicy/answer/6020956

      Facebook Lookalike Audiences: https://www.facebook.com/business/help/164749007013531

      Facebook Custom Audience Terms: https://www.facebook.com/legal/terms/customaudience

      Use of Cookies/Tags/Pixels: We may collect your personal details for this purpose by using technologies such as cookies, pixels and tags to collect your device information. More information is available in “XVIII.     COLLECTING YOUR DEVICE INFORMATION ON OUR WEBSITE USING COOKIES, PIXELS, TAGS, AND SIMILAR TECHNOLOGIES”.

      CATEGORIES OF PERSONAL DETAILS

      Identity information

      Contact information (if available to adidas)

      Location information

      Size information (if available to adidas)

      Purchase information (if available to adidas)

      Behavioural and Profile information (if available to adidas)

      Community information (if available to adidas)

      Social Media information (if available to adidas)

      Activity information (if available to adidas): if we collect and process your activity information, we will explicitly ask for your consent.

      Device information

      Preference information (if available to adidas)

      Creators Club information (for Creators Club members only)

      CATEGORIES OF RECIPIENTS

      adidas Data Users

      adidas AG Subsidiaries and Affiliates

      Advertising Agency Partners

      Social Media Platforms

      Targeted Marketing Service Providers

      IT Cloud Solution Providers

       

      XIII. CREATORS CLUB MEMBERSHIP ADMINISTRATION – WHERE APPLICABLE

      PROCESSING

      Please note this section only applies if you are joining adidas Creators Club to become a Creators Club member.

      When you become an adidas Creators Club member, we use the information specified above to maintain and administer your membership as described in the Creators Club Terms and Conditions.

      In particular, your Personal Data is used for:

      a) calculating your club points to provide you rewards;

      b) providing you access to special offers and promotions;

      c) sending you invitations to exclusive events;

      d) allowing you access to limited edition products;

      e) providing you access to a premium Runtastic subscription when eligible;

      f) storing your shipping address and payment details to shorten check-out time online and in the app;

      g) storing your complete order history so you can access it at any time; and

      h) allowing you to track your order delivery from your account.

      When you use your Creators Club membership ID, we receive the information to calculate reward points for you, such as when you purchase in participating adidas brand retail stores. Your data will be shared with Creators Club Partners who provide certain rewards according to Creators Club Terms and Conditions.

      You will receive email marketing messages from adidas as a Creators Club member. If you wish to unsubscribe from our marketing messages, please refer to “6”.     What are your rights and how can you exercise them?” section.

      You can also use your Creators Club membership in the adidas app. When you use the adidas app with your Creators Club membership, we use push notifications in the app to communicate information about your membership or promotional activities and offers. You can switch off push notifications at any time using “Settings” in your mobile devices. However, if you switch off push notifications, we may need to contact you via emails for important messages relating to your membership.

      CATEGORIES OF PERSONAL DETAILS

      Creators Club information

      Size information (if available to adidas)

      Purchase information (if available to adidas)

      Behavioural and Profile information (if available to adidas)

      Community information (if available to adidas)

      Social Media information (if available to adidas)

      Activity information (if available to adidas): if we collect and process your activity information, we will explicitly ask for your consent.

      Device information (if available to adidas)

      Preference information (if available to adidas)

      CATEGORIES OF RECIPIENTS

      adidas Data Users

      adidas AG Subsidiaries and Affiliates

      Prospective Buyers and Investors

      Business Consulting Service Providers

      Data Analytics Solution Providers

      Creators Club Partners

       

      XIV. PRIVATE EVENT REGISTRATION

      PROCESSING

      When you sign up for an event we organise that have limited spots, we use the Personal Data you provide to reserve a spot for you. Your Personal Data will be used according to the Terms and Conditions associated with the event.

      CATEGORIES OF PERSONAL DETAILS

      Identity information

      Contact information

      Location information

      Activity information: any information we may collect from you on the day of the event. We will explicitly ask for your consent, before collecting and processing your activity information.

      Creators Club information (for Creators Club members only)

      CATEGORIES OF RECIPIENTS

      adidas User organising the event

      adidas Data Users

      adidas AG Subsidiaries and Affiliates

      Event Partners (where applicable)

      IT Cloud Solution Providers (where applicable)

       

      XV. OPEN EVENT REGISTRATION

      PROCESSING

      We often also organize events that are open to everyone. We use the Personal Data you provide to keep you inform of the events you are interested in.

      CATEGORIES OF PERSONAL DETAILS

      Identity information

      Contact information

      Location information

      Activity information: any information we may collect from you on the day of the event. We will explicitly ask for your consent, before collecting and processing your activity information.

      Creators Club information (for Creators Club members only)

      CATEGORIES OF RECIPIENTS

      adidas User organizing the event

      adidas Data Users

      adidas AG Subsidiaries and Affiliates

      Event Partners (where applicable)

      IT Cloud Solution Providers (where applicable)

       

      XVI. PRODUCT RESEARCH AND DEVELOPMENT

      PROCESSING

      We conduct analysis to research improve our products and services. This includes asking you questions in surveys, asking you for feedback, asking you to test our products and provide us with a review, asking other service providers to conduct market and product research for us, try new technologies in our product that might collect Personal Data to stay ahead of the competition.We process this information based on your consent, so by participating in any product review or survey, you consent to us processing your Personal Data for this purpose. Where you wish to object to us processing your Personal Data for this purpose, we will anonymise your information, so it is no longer Personal Data.

      CATEGORIES OF PERSONAL DETAILS

      Identity information (only if required by the project)

      Contact information (only if required by the project)

      Location information (only if required by the project)

      Size information

      Purchase information (only if required by the project)

      Behavioural and Profile information (only if required by the project)

      Community information: this is the response you provided whichever format agreed at the time of the project.

      Social Media information (only if required by the project)

      Activity information (only if required by the project): if we collect and process your activity information, we will explicitly ask for your consent.

      Device information (only if required by the project)

      Correspondence (only if required by the project)

      Preference information

      Creators Club information (for Creators Club members only)

      Health information: if a project requires you to also provide health information, we will explicitly ask for your consent.

      CATEGORIES OF RECIPIENTS

      adidas Data Users

      adidas AG Subsidiaries and Affiliates

      Prospective Buyers and Investors

      Business Consulting Service Providers

      Data Analytics Solution Providers

      Manufacturing Providers

      IT Cloud Solution Providers

       

      XVII. LEGAL OBLIGATION - COOPERATION WITH LAW ENFORCEMENT AND REGULATORY AUTHORITIES (INCLUDING COURTS)

      PROCESSING

      When we are legally required to provide your Personal Data for national and public security reasons, crime prevention, investigation and prosecution, anti-money laundering, judicial proceedings, protection of other individuals’ rights and freedoms, and enforcement of civil claims, we will provide information as requested by the authorities or parties once we are satisfied that the request is mandated by law. We may not be able to notify you if it is against the law to do so.

      CATEGORIES OF PERSONAL DETAILS

      All Categories of Personal Data as requested by the enforcement authority.

      CATEGORIES OF RECIPIENTS

      adidas Data Users

      adidas AG Subsidiaries and Affiliates

      Local and national government authorities, including tax authorities

      Local and national law enforcement agencies

      Local and national judiciary

       

      XVIII. COLLECTING YOUR DEVICE INFORMATION ON OUR WEBSITE USING COOKIES, PIXELS, TAGS, AND SIMILAR TECHNOLOGIES (“COOKIES NOTICE”)

      PROCESSING

      When you visit the adidas site, we store data collectors such as cookies, tags, pixels, tag containers, beacons, among others, in your browser to obtain certain information about your current browsing session. These technologies are often referred to as “Cookies” collectively by other websites. Cookies also enable our website to remember your actions and preferences (such as login, language, font size and other display preferences) over a period, so you don’t have to keep re-entering them whenever you come back to the site or browse from one page to another. We use Cookies for different purposes. Please review the information below to understand how we use different types of Cookies to fulfil different purposes.

      “REQUIRED” – site functionality and business operation.

      We use “Required Cookies” to operate our site. This includes storing a unique identifier to manage and identify you as a unique visitor to our site, to provide a consistent and accurate service to you. This includes making sure that we remember the products you have placed in your cart, or your language preferences. These Cookies are stored for the duration of your browsing session. Without these Cookies, you will not be able to view our site properly.

      “FUNCTIONAL” – website improvement and performance

      We use “Functional Cookies” to continuously improve our website performance. This includes using the data we collected from you to do the following:

      Web analytics —Based on your browsing behaviour, we will analyse the data to improve the functionality and design of our site.

      Ad response rates— Based on how you come to our site, we will measure our ad response rates by analysing our ad click-through rates to improve the effectiveness of advertising purchased on a site external to ours.

      Affiliate tracking— We need to let our affiliate marketing partners, or service providers have certain information if you came to our site, and purchased products, through a visit to theirs. This is required as we may need to provide them a fee for such services. For this purpose, we will share information about your visit, including the products you have purchased.

      Error management— We measure errors presented on a website, to make sure we fix bugs or any issues promptly.

      Testing designs— We need to use A/B testing or multivariate testing, to ensure a consistent look and feel is maintained for the user of the site in the current and subsequent sessions.

      “MARKETING”

      We use “Marketing Cookies” provided by our advertising partners to make sure our advertising messages are shown to you at the right time and the right place. These Cookies are persistent but time-limited cookies. These Cookies contain a unique key to distinguish individual users’ browsing habits. We also use these Cookies to limit the number of times a user sees a particular ad on a website and to measure the effectiveness of a particular campaign. The identifier stored by these Cookies are provided by our partners. We cannot use the same identifier in our own systems. We also use these cookies to serve ads that are relevant to your immediate geo-location, for example to provide you with the nearest store where the product you are browsing may be available.

      CATEGORIES OF PERSONAL DETAILS

      Device information

      Location information

      Behavioural and Profile information: this is collected through observing your browsing behaviour

      Preference information (if available to adidas)

      CATEGORIES OF RECIPIENTS

      adidas Data Users

      adidas AG Subsidiaries and Affiliates

      Site Administration Support Providers

      Business Consulting Service Providers

      Data Analytics Solution Providers

      Advertising Agency Partners

      Social Media Platforms

      Targeted Marketing Service Providers

      You can change your browser settings to delete or prevent certain cookies from being stored on your computer or mobile device without your explicit consent. The ‘help’ section in your browser should provide information on how to manage your cookie settings.

      Find out how this works for your browser here:

      Internet Explorer: https://support.microsoft.com/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

      Mozilla Firefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

      Google Chrome: http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

      Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042

      Opera: http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

      Adobe (flash cookies): http://www.adobe.com/privacy/policies/flash-player.html

      Google Chrome App: https://support.google.com/accounts/answer/61416?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=en

      These websites will also help you understand more about how Cookie-based advertising works and how you can manage your Cookie Settings:

      http://www.aboutads.info/choices

      http://www.youronlinechoices.eu/

      Network Advertising Initiative opt-out page: http://optout.networkadvertising.org/?c=1

      You can learn more about the laws governing the use of “Cookies” here: http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm

       

      XIX. USER-GENERATED CONTENT (UGC) ACQUISITION FROM SOCIAL MEDIA

      PROCESSING

      We invite you to provide your images to us via social media platforms by following specific instructions such as “#yesadidas”. We will be using the images you provide for our campaign communications. We will obtain rights to your image through a licence agreement in the form of our terms and conditions. By submitting your images via social media platforms to us, you will agree for us to use your images as described in the licence agreement.

      CATEGORIES OF PERSONAL DETAILS

      Identity information: your social media handler

      Community information: images, videos, comments, sound recordings and other files provided through the social media platform promoting adidas

      Social Media information

      CATEGORIES OF RECIPIENTS

      adidas Data Users

      adidas AG Subsidiaries and Affiliates

      Event Partners (where applicable)

      UGC Support Partners

      Advertising Agency Partners

      Social Media Platforms

      IT Cloud Solution Providers (where applicable)

       

      XX. PUSH NOTIFICATIONS (IN-APP COMMUNICATION)

      PROCESSING

      When you use the adidas app, we use push notifications in this app to communicate with you concerning the purposes stated in this Notice. You can switch off push notifications at any time using “Settings” in your mobile devices. However, if you switch off push notifications, we may need to contact you via emails for important messages relating to your purchase. 

      CATEGORIES OF PERSONAL DETAILS

      Device information

      CATEGORIES OF RECIPIENTS

      adidas Data Users

      adidas AG Subsidiaries and Affiliates

      Unless specified otherwise, the information requested is necessary to us. If you do not provide us with all the information as requested and/or do not allow us to process the information accordingly, we will not be able to keep your complete record of information, thus affecting our ability to accomplish the above stated purposes.

       

    11. What does adidas do when we transfer your Personal Data outside of Malaysia?
    12. Depending on the Personal Data processing activity, your Personal Data is shared with different “Categories of Recipients”. Where the recipient is located outside Malaysia, we will either obtain your consent to transfer your personal data overseas or take all reasonable precautions and exercise all due diligence to ensure that your Personal Data will not be processed in contravention of the PDPA.

    13. How do we secure your Personal Data?
    14. We implement appropriate technical and organisational measures to address the risks corresponding to our use of your Personal Data, including loss, alteration, or unauthorised access to your Personal Data, and empowering you to exercise your rights. We require our service providers to do the same through contractual agreements. However, you should be aware that any transmission of your Personal Data through the internet is at your own risk. We can only protect your Personal Data when we have it.

    15. What are your rights and how can you exercise them?
    16. Under the PDPA, you have the rights listed and explained below. We also provide you instructions on how to exercise each right. We need to confirm your identity before we can handle your requests. When we refuse your request for legal reasons, we will tell you why.


      ONLINE SHOP SUPPORT

      For information regarding online orders or our Online Shop:


       

      fbchat

       

      Use the private message option to contact our support team.

      Mon to Friday (excluding Public Holidays): 9am to 9pm.

      Saturday: 9am to 6pm.


       

      livechat

       

      LIVE CHAT:

      Look out for this icon on the bottom right of your screen.

      *Available when our customer service agents are not attending to other customers

      Mon to Friday (excluding Public Holidays): 9am to 9pm

      Saturday: 9am to 6pm


       

      phone

       

      PHONE:

      1-800-222-122

      Mon - Friday (excluding Public Holidays): 9am to 6pm


      For all enquiries concerning your privacy and Personal Data, please contact us under the “CUSTOMER SERVICE” section.


      Please consult your local supervisory authority about your rights under the PDPA and to understand what these rights mean.

      YOUR RIGHT

      HOW TO EXERCISE YOUR RIGHT

      Get a copy of your Personal Data 

      You have the right to obtain a copy of your Personal Data, if it does not have negative effect on other people.

      Contact Customer Service for support.

      Reason: Privacy and Data Handling.

      Subject: A Copy of My Personal Data.

      Access to information about your Personal Data

      You have the right to know whether or not we use your Personal Data, as well as the following information: a) why we have your Personal Data; b) what categories of data we have; c) what we do with your Personal Data; d) who has access to your Personal Data (and where they are); e) where your Personal Data might be transferred to; f) how long we are keeping your Personal Data; g) if you didn’t provide your Personal Data directly to us, how did we get them; h) your rights under applicable laws and the possibility to restrict processing; and i) if we use your Personal Data for any automated decision-making; and j) in some cases, you have the right to know how our automated decision-making works, if the decision significantly affects you.

      Please review the adidas Privacy Notice.

      If you have any questions about the Privacy Notice, please contact the adidas Privacy Team.

      Make sure your Personal Data are correct

      You have the right to make sure we are using the accurate details about you.

      Log in to your account and make the corrections yourself; or

      Contact Customer Service for support.

      Reason: Privacy and Data Handling.

      Delete your Personal Data

      You have the right to ask us to delete your Personal Data if: a) we no longer need it for a specific purpose, for example, a contract or a legal requirement; or b) you withdraw the consent you provided if we asked for your consent when we collected your Personal Data.

      Log in to your account and make the corrections yourself; or

      Contact Customer Service for support.

      Reason: Privacy and Data Handling.

      Restrict how we use your Personal Data

      You have the right to stop us from processing your Personal Data if the processing of that Personal Data is causing or likely to cause substantial damage or substantial distress to you and the damage or distress is or would be unwarranted.

      Log in to your account and make the corrections yourself; or Contact Customer Service for support.

      Reason: Privacy and Data Handling.

      Subject: Privacy – Restrict Processing

      Withdraw your consent

      When we use your Personal Data based on your consent, you have the right to change your mind and withdraw your consent at any time.

      Unsubscribe from our Newsletters:

      Click ‘Unsubscribe’ at the bottom of the newsletter or marketing email that you want to unsubscribe from; or update your communication preferences in your account if you have one.

      If there are any technical issues:

      Contact Customer Service for support.

      Reason: Privacy and Data Handling.

      Subject: Unsubscribe Me from Emails

      Withdrawing other consent:

      Contact us for support.

      Subject: Privacy – Withdraw My Consent

      File a complaint with your local data protection supervisory authority

      If you are not happy with how we have handled your Personal Data, or how we have responded to your rights provided here, you have the right to make a complaint against us with your local data protection supervisory authority.

      Contact a data protection supervisory authority

       

    17. Questions, Complaints, and Support – who and how you can get in touch with them?
    18.   adidas Customer Service

        ASK CUSTOMER SERVICE: https://www.adidas.com.my/contact.html

        adidas Privacy Team/Local Data Protection Officer

      DataProtection@adidas.com

      +49 (0) 9132 84 - 0

      adidas AG

      Adi-Dassler-Strasse 1

      91074 Herzogenaurach

      Germany

      my.pdpo@adidas.com

      adidas (Malaysia) Sdn. Bhd. 199401034635 (320318-A)

      19-1, Nucleus Tower

      No. 10 Jalan PJU 7/6

      Mutiara Damansara

      47800 Petaling Jaya

      Malaysia


    19.  Updates and Notification of Updates
    20. We review and update the Privacy Notice periodically to reflect any changes resulting from our day-to-day business operations. You can always check the date of the Privacy Notice to find out when we last made any changes. We will notify you when we make significant changes that you must be aware of.


    21. adidas Data Recipients
    22. Where your Personal Data may be used by non-adidas Data Users via adidas Platforms, applications or elsewhere for their own purposes, please consult the privacy notice of the non-adidas Data Users for more information about how they handle your Personal Data.















    Notis Privasi

    Berkuatkuasa mulai daripada 1 November 2019

    1. Apakah Notis Privasi ini memberitahu anda?
    2. Siapakah Pengguna Data adidas?
    3. Siapakah Pegawai Perlindungan Data bagi Pengguna Data adidas?
    4. Apakah Data Peribadi yang adidas kumpul dan guna (Kategori Data Peribadi)?
    5. Apakah adidas laku dengan Data Peribadi anda dan tujuannya (Tujuan, Pemprosesan, Dasar Undang-Undang)?
      1. OPERASI LAMAN (DOMAIN ADIDAS) DAN OPERASI APLIKASI
      2. KESELAMATAN DOMAIN DAN RANGKAIAN DAN PENGESAHAN PENGGUNA
      3. IDENTITI GLOBAL (GLOBAL CREDENTIAL) KE SEMUA PLATFORM ADIDAS – PENGALAMAN PENGGUNA
      4. PENJUALAN PRODUK ADIDAS – PESANAN DALAM TALIAN DAN LUAR TALIAN
      5. PENGESANAN BAYARAN FRAUD
      6. PENGHANTARAN PRODUK
      7. PENJEJAKAN PENGHANTARAN SECARA ELEKTRONIK
      8. ANALISIS OPERASI PERNIAGAAN
      9. PERKHIDMATAN PELANGGAN
      10. MESEJ PEMASARAN PERIBADI MELALUI EMEL (pendaftaran surat berita)
      11. MESEJ PEMASARAN PERIBADI MELALUI EMEL (melalui kontrak yang wujud)
      12. MESEJ YANG DISASARKAN DI PLATFORM PENGIKLANAN PIHAK KETIGA
      13. PENTADBIRAN KEAHLIAN CREATORS CLUB – DI MANA TERPAKAI
      14. PENDAFTARAN ACARA PERSENDIRIAN
      15. PENDAFTARAN ACARA TERBUKA
      16. PENYELIDIKAN DAN PEMBANGUNAN PRODUK
      17. KEWAJIPAN UNDANG-UNDANG – KERJASAMA DENGAN PENGUATKUASAAN UNDANG-UNDANG DAN PIHAK BERKUASA KAWAL SELIA (TERMASUK MAHKAMAH)
      18. PENGUMPULAN MAKLUMAT PERANTI ANDA DI LAMAN WEB KAMI DENGAN MENGGUNAKAN COOKIES, PIKSEL, TAGS, DAN TEKNOLOGI YANG SERUPA (“NOTIS COOKIES”)
      19. KANDUNGAN YANG DIJANA PENGGUNA (USER-GENERATED CONTENT) (UGC) YANG DIAMBIL DARI MEDIA SOSIAL
      20. NOTIFIKASI TEKAN (PUSH NOTIFICATION) (KOMUNIKASI DALAM APLIKASI)
    6. Apakah yang adidas buat apabila kami memindah Data Peribadi anda ke negara di luar Malaysia?
    7. Bagaimanakah kami menjamin Data Peribadi anda?
    8. Apakah hak anda dan bagaimanakah anda boleh menjalankannya?
    9. Soalan, Aduan dan Sokongan – siapa dan bagaimana anda dapat menghubungi mereka?
    10. Pengemaskinian dan Notifikasi mengenai pengemaskinian
    11. Penerima Data adidas
    12.  

      1. Apakah Notis Privasi ini memberitahu anda?
      2. Notis Privasi ini memberitahu anda bagaimana kami mengumpul dan memproses maklumat yang boleh mengenalpasti anda secara langsung atau tidak langsung (“Data Peribadi”) semasa anda melayari https://www.adidas.com.my/ serta semasa anda berinteraksi dengan platform, portal dan aplikasi yang berbeza kami dengan mengguna Data Peribadi anda, termasuk aplikasi adidas.Notis Privasi ini memberi maklumat mengenai:


        1. Pengguna Data Adidas;
        2. Pengawai Perlindungan Data;
        3. Jenis Data Peribadi yang berbeza yang digunakan oleh kami (“Kategori Data Peribadi”);
        4. Kenapa dan bagaimana kami mengguna Data Peribadi anda (“Tujuan”; “Pemprosesan”; “Dasar Undang-undang”);
        5. Penerima lain Data Peribadi anda (“Kategori Penerima”);
        6. Pemindahan Data Peribadi anda ke luar negara;
        7. Hak-hak anda dibawah Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia 2010 (“PDPA”) dan undang-undang tempatan yang terpakai; dan
        8. h. Mana-mana teknologi membuat keputusan yang automatik (automated decision-making technologies) yang diguna oleh kami dan bagaimana ia berfungsi (di mana perlu).
      3. Siapakah Pengguna Data Adidas?
      4. Ini adalah Pengguna Data adidas yang bertanggungjawab untuk melindungi Data Peribadi anda dan untuk mematuhi PDPA. Mereka bersama-sama menentukan bagaimana Data Peribadi anda akan diguna oleh adidas bagi tujuan yang dikenalpasti dalam Notis Privasi adidas. (“Pengguna Data Bersama”).


        1. adidas AG (”adidas AG”)
        2. adidas Business Services B.V.
        3. adidas Business Services GmbH
        4. adidas (Malaysia) Sdn. Bhd. [199401034635 (320318-A)](“Entiti Penjual Tempatan”)

        Bagi tujuan

        1. Penjualan produk-produk adidas – pesanan dalam talian dan luar talian
        2. Penyelidikan dan pembangunan produk

        Entiti perundangan yang dikenalpasti di bawah membentuk Pengguna Data Bersama:

        1. adidas AG
        2. adidas International Trading AG
        3. Entiti Penjual Tempatan
      5. Siapakah Pegawai Perlindungan Data bagi Pengguna Data adidas?
      6. Dr Falk Böhm adalah Pegawai Perlindungan Data Global bagi Pengguna Data adidas yang dikenalpasti di dalam Notis Privasi adidas.


        +49 (0) 9132 84 – 0

        DataProtection@adidas.com

        adidas AG

        Adi-Dassler-Straße 1

        91074 Herzogenaurach

        Germany


        Vaibhav Manrao adalah Pegawai Perlindungan Data Tempatan bagi adidas (Malaysia) Sdn. Bhd. [199401034635 (320318-A)]:


        my.pdpo@adidas.com

        adidas (Malaysia) Sdn. Bhd. 199401034635 (320318-A)

        D-15-03, Level 15, Menara Gamuda,

        PJ Trade Center,

        8, Jalan PJU 8/8A, Damansara Perdana

        7820 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia


      7. Apakah jenis Data Peribadi yang adidas kumpul dan guna (Kategori Data Peribadi)?
      8. Ini merupakan Kategori Data Peribadi yang kami kumpul secara langsung dan tidak langsung daripada anda:


        Maklumat identiti – termasuk: nama [pertama, terakhir, singkatan], tarikh lahir, alamat emel, nombor identifikasi pengguna unik (termasuk nombor keahlian Creators Club anda), nama samaran, kata laluan, identifikasi media sosial dan maklumat yang telah diberi kepada kami melalui Facebook anda atau akaun Runtastic, cap jari peranti anda, dan kod kad hadiah yang telah diberikan kepada anda. Kami menggunakannya untuk mengesahkan identiti anda.

        Contact information - includes: your phone number, shipping and billing address, e-mail address, Messenger ID, social media handle, any other communication channel you have used to contact us for more information. We use it to contact you for different reasons depending on the purposes stated below.

        Maklumat perhubungan – termasuk: nombor telefon anda, alamat penghantaran dan pembayaran, alamat e-mel, Messenger ID, name pengguna (username) media sosial dan mana-mana saluran komunikasi yang anda telah guna untuk menhubungi kami bagi mendapatkan maklumat yang lebih lanjut. Kami menggunakannya untuk menghubungi anda bagi sebab yang berbeza, bergantung kepada tujuan yang dinyatakan di bawah.

        Maklumat lokasi – termasuk: lokasi kediaman anda, lokasi daftar masuk kini anda [alamat IP], lokasi GPS (sekiranya anda ingin berkongsi dengan kami, sebagai contoh melalui tetapan peranti mudah alih anda), atau laman adidas tertentu yang ada telah melawat yang mungkin boleh memberi kami petunjuk berkenaan lokasi anda. Kami menggunanya untuk membantu anda mencari benda yang anda tengah cari di lokasi kini anda.

        Maklumat saiz – termasuk: saiz kasut, saiz baju, ketinggian, keberatan, dada, pinggang, pinggul, inseam, bentuk badan, ukuran tumit kaki. Kami menggunakannya untuk memastikan gear anda sesuai.

        Maklumat pembelian – termasuk: maklumat pembayaran anda (nombor kad kredit), profil risiko pembayaran (diberikan kepada kami oleh penyelesaian risiko pembayaran (payment risk solution) kami), kart belian (barang yang ditempah oleh anda), maklumat penghantaran, alamat penghantaran dan pembayaran, nombor pesanan pelanggan, sejarah pembelian dengan adidas, ID transaksi, dan sebarang maklumat lain yang berkaitan dengan pembelian anda. Kami menggunakannya untuk melengkapkan pesanan anda di laman web dan aplikasi adidas, dalam kedai adidas, atau platform jualan yang lain.

        Maklumat tingkahlaku dan profil – termasuk: sejarah belian anda, benda wishlist, tingkah laku pelayaran anda, keutamaan pelayaran anda, keutamaan belian anda, interaksi dalam stor, sejarah senaman anda, ulasan produk, interaksi media sosial dengan kami, dan sebarang maklumat yang kami ada mengenai anda yang boleh membantu kami memahami anda sebagai seorang pengguna dengan lebih baik, termasuk “Maklumat Komuniti”. Kami menggunakannya untuk lebih memahami anda sebagai seorang pengguna, supaya kami dapat menghantar mesej pemasaran yang mengandungi hanya produk dan perkhidmatan yang kami berpendapat akan meminati anda.

        Maklumat media sosial – termasuk: maklumat yang didapati melalui interaksi anda dengan kami melalui pelbagai saluran media sosial seperti Facebook, Instagram, Google, lain-lain, termasuk: mana-mana maklumat media sosial yang sedia ada kepada orang awam seperti nama pengguna media social, interaksi media sosial dan paparan awam, “likes” anda dan reaksi yang lain, kenalan media sosial anda, gambar anda yang tersedia secara awam, atau yang anda hantar kepada kami dengan menyebut kami atau mengikuti media sosial kami dengan mengguna nama pengguna atau “hashtags”. Kami mendapatkan maklumat ini daripada rangkaian media sosial (contohnya: Facebook, Snapchat, Instagram, lain-lain) secara langsung atau tidak langsung melalui agensi pihak ketiga yang kami mempunyai perjanjian dengan.

        Maklumat peranti – termasuk: maklumat mengenai peranti anda atau pelayaran anda yang memberi kami idea tentang tingkahlaku pelayaran atau penggunaan peranti oleh anda. Maklumat peranti anda dikumpul melalui aplikasi kami, dan maklumat pelayaran anda dikumpul melalui cookies, tags dan piksel. Ini sering diperlukan untuk tujuan keselamatan rangkaian. Ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada: alamat IP, tarikh dan masa layari, berapa lama anda berada di laman web kami, rujukan URL (sekiranya anda layari laman kami melalui laman yang berbeza atau iklan), halaman yang dilayari dalam laman kami, jenis pelayar anda, jenis peranti, versi-versi, sistem operasi.

        Maklumat aktiviti – termasuk: data kecergasan (sebagai contoh masa senaman bermula dan berakhir, jenis aktiviti, kategori sukan), data sensor (sebagai contoh matlamat langkah, jangka masa, kadar, jarak, kalori, dengupan jantung, RunScore dan kelajuan), dan sebarang data lain yang berkaitan dengan aplikasi kecergasan anda. Kami menggunakanya untuk membantu anda menambahbaikkan matlamat prestasi anda dan menambahbaikkan pengalaman penggunaan anda dan mengenalpasti produk mana yang mungkin terbaik untuk anda berdasarkan pola senaman anda.

        Penulisan surat – termasuk: perbualan yang kami ada apabila anda menghubungi perkhidmatan pelanggan, emel yang anda hantar kepada kami mengenai produk atau perkhidmatan kami, aduan yang anda tujukan kepada kami melalui pos, emel, fax, atau panggilan telefon, nota yang kami sediakan berkenaan maklumbalas anda, panggilan telefon dari perkhidmatan pelanggan kami kepada anda, dan sebarang komunikasi yang lain antara anda dengan pegawai adidas. Kami merekodkan semua panggilan perkhidmatan pelanggan untuk tujuan jaminan kualiti.

        Maklumat keutamaan – termasuk: bahasa keutamaan, lokasi daftar masuk, benda wishlist, alamat penghantaran keutamaan, pilihan pelayar, penulisan surat daripada kami kepada anda, ulasan produk adidas anda. Kami menggunakannya untuk memberi anda kemudahan apabila anda melayari dan/atau membeli belah di laman dan aplikasi kami.


        Maklumat Creators Club – termasuk: identifikasi unik ahli (ID ahli), tarikh anda menjadi ahli, ID stor (jika anda berdaftar dalam kedai), sumber ID, negara dan jenama keahlian asal anda, mata keahlian, sejarah penglibatan, sejarah ganjaran, baucar keahlian yang berkaitan dengan ahli. Semua maklumat yang disenaraikan di sini akan disimpan selama anda adalah ahli Creators Club.

         

      9. Apakah adidas buat dengan Data Peribadi anda dan kenapa (Tujuan, Pemprosesan, Dasar undang-undang)?
      10. Dasar undang-undang di mana kami berdasarkan untuk memproses Data Peribadi anda adalah:


        1. Persetujuan anda:
        2. Apabila anda:


          1. Akses, guna dan/atau interak dengan kami melalui laman web dan juga platform lain, portal dan aplikasi;
          2. Penyertaan dalam sebarang ulasan produk atau survey kami; dan/atau
          3. Penyertaan dalam sebarang acara dan komuniti,

          anda membenarkan kami memproses Data Peribadi anda untuk tujuan yang dikenalpasti di dalam Notis Privasi dan dengan cara yang dinyatakan dalam Notis Privasi ini.


          Kami akan mendapat persetujuan anda secara berasingan jika kami memproses Data Peribadi anda untuk sebarang tujuan khusus yang lain, sebagai contoh di mana Data Peribadi anda akan diproses untuk tujuan yang berkaitan dengan penghantaran mesej pemasaran dan promosi kepada anda dan menjemput anda ke acara kami.


          Kami juga akan mendapatkan persetujuan nyata anda jika kami memproses Data Peribadi sensitif anda. Data Peribadi sensitif anda termasuk maklumat berkenaan dengan kesihatan atau keadaan fizikal atau mental anda.


        3. Pelaksanaan Kontrak: Kami akan proses Data Peribadi anda untuk menyempurnakan obligasi kontraktual kami, supaya kami boleh menyediakan anda produk dan/atau perkhidmatan yang diminta oleh anda.

        4. Obligasi undang-undang: Kami akan memproses Data Peribadi anda untuk mematuhi mana-mana obligasi undang-undang di bawah undang-undang yang terpakai dan yang kami tertakluk kepada.

         

        Dalam seksyen ini, kami menjelaskan:

        1. Bila dan mengapa kami memerlukan Data Peribadi anda (“Tujuan”)?
        2. Apa yang kami buat terhadap Data Peribadi anda untuk setiap pemprosesan (“Pemprosesan“)?
        3. Data Peribadi yang mana kami perlukan untuk setiap Tujuan (“Kategori Data Peribadi”)?
        4. Dengan siapakah (jenis pembekal perkhidmatan) kami berkongsi Data Peribadi anda dengan untuk mencapai Tujuan (“Kategori Penerima")?

        I. LAMAN (DOMAIN ADIDAS) OPERASI DAN APLIKASI OPERASI

        PEMPROSESAN

        Untuk menjalankan laman web yang sambung ke domain adidas dan aplikasi adidas, membaiki pepijat (bugs) untuk memastikan anda sentiasa dapat melihat laman seperti yang kami inginkan, dan memantau pematuhan dengan Terma-terma dan Syarat-syarat, kami menapis semua trafik ke laman web kami dan menganalisiskan data yang kami terima daripada server kami.

        Penggunaan Cookies/Tags/Piksel: Kami mungkin akan mengumpul maklumat peribadi anda untuk tujuan ini dengan mengguna teknologi seperti cookies, piksel dan tags untuk mengumpul maklumat peranti anda. Maklumat lanjut adalah sedia ada dalam “XVIII. PENGUMPULAN MAKLUMAT PERANTI ANDA PADA LAMAN WEB DENGAN MENGGUNAKAN COOKIES, PIKSEL, TAGS, DAN TEKNOLOGI YANG SERUPA”.

        KATEGORI DATA PERIBADI

        Maklumat peranti

        Maklumat identiti

        Maklumat tingkahlaku dan profil

        Maklumat keutamaan

        KATEGORI PENERIMA

        Pengguna Data adidas

        Anak syarikat dan Syarikat Sekutu adidas AG

        Pembekal Sokongan Pentadbiran Laman

         

        II. DOMAIN DAN KESELAMATAN RANGKAIAN DAN PENGESAHAN PENGGUNA

        PEMPROSESAN

        Untuk melindungi domain kami, mengesan aktiviti yang luar biasa, dan mengelakkan ancaman keselamatan dan melindungi pelawat laman kami daripada akses yang tidak dibenarkan (seperti penggodam), kami menapis semua trafik ke laman web kami, dan mengesahkan maklumat log masuk pengguna kami dengan menggunakan token untuk mengesahkan maklumat yang anda beri kepada kami dan bandingkannya dengan maklumat lain yang tersedia, seperti identiti (credentials) yang anda beri secara langsung kepada adidas atau platform lain (seperti Runtastic atau Facebook) atau maklumat yang sedia dalam domain awam untuk memastikan hanya pengguna yang “dibenarkan” mempunyai akses ke laman kami.

        Penggunaan Cookies/Tags/Piksel: Kami mungkin akan mengumpul maklumat peribadi anda untuk tujuan ini dengan menggunakan teknologi seperti Cookies, Piksel dan Tags untuk mengumpul maklumat peranti anda. Maklumat lanjut adalah sedia ada dalam “XVIII. PENGUMPULAN MAKLUMAT PERANTI ANDA PADA LAMAN WEB DENGAN MENGGUNAKAN COOKIES, PIKSEL, TAGS, DAN TEKNOLOGI YANG SERUPA”.

        KATEGORI DATA PERIBADI

        Maklumat peranti

        Maklumat identiti

        Maklumat tingkahlaku dan profil

        Maklumat keutamaan

        KATEGORI PENERIMA

        Pengguna Data adidas Data Users

        Anak syarikat dan Syarikat Sekutu adidas AG

        Pembekal Sokongan Pentadbiran Laman

         

        III. IDENTITI GLOBAL UNTUK SEMUA PLATFORM ADIDAS – PENGALAMAN PENGGUNA

        PEMPROSESAN

        Kami mengetahui bahawa anda tidak suka mengingati nama pengguna dan kata laluan, atau perlu mendaftar beberapa kali.

        Untuk membolehkan pengguna-pengguna kami log masuk ke semua platform, portal, perkhidmatan, komuniti dan aplikasi yang dioperasikan oleh atau bagi pihak Pengguna Data adidas (yang termasuk perkhidmatan dan aplikasi Runtastic) (“Platform adidas”) dengan satu set identiti log-masuk (“Log Masuk adidas”), kami menyimpan Log Masuk adidas anda dalam platform pengesahan global kami. Apabila anda mengguna Log Masuk adidas anda untuk memasuki mana-mana platform Adidas, kami akan mengguna token untuk mengesahkan identiti anda dengan platform pengesahan global kami. Ini juga dengan selanjutnya memastikan keselamatan rangkaian dan domain kami.

        Penggunaan Cookies/Tags/Piksel: Kami mungkin mengumpul maklumat peribadi untuk tujuan ini dengan menggunakan teknologi seperti Cookies, Piksel dan Tags untuk mengumpul maklumat peranti anda. Maklumat lanjut adalah sedia ada dalam “XVIII. PENGUMPULAN MAKLUMAT PERANTI ANDA PADA WEBSITE KAMI DENGAN MENGGUNAKAN COOKIES, PIKSEL, TAGS, DAN TEKNOLOGI YANG SERUPA”.

        KATEGORI DATA PERIBADI

        Maklumat identiti (nama pengguna, kata laluan,emel)

        Maklumat Creators Club (untuk ahli Creators Club sahaja)

        Maklumat pilihan

        KATEGORI PENERIMA

        Pengguna Data adidas

        Anak syarikat dan Syarikat Sekutu adidas AG

        Laman Pembekal Pentadbiran Sokongan

         

        IV. PENJUALAN PRODUK ADIDAS – PESANAN DALAM TALIAN ATAU LUAR TALIAN

        PEMPROSESAN

        Untuk proses pesanan dalam talian dan/atau dalam aplikasi, pastikan bayaran anda telah diterima, mematuhi keperluan dalam Terma dan Syarat kami (3. Terma Pembelian) (untuk penjualan produk kepada anda) termaksud invois pemprosesan, penghantaran, perkhidmatan peribadi, penukaran dan pemulangan, klik dan mengumpul. Pesanan anda tidak akan disempurnakan jika penyelesaian pengesanan penipuan pembayaran memberi insyarat bahawa transaksi anda mencurigakan dan berkemungkinan melibatkan fraud. Sila dimaklumkan bahawa sistem pengesanan penipuan pembayaran merupakan proses membuat keputusan secara automatik. Ia adalah diperlukan untuk membolehkan kami menyempurnakan kontrak dengan anda.

        KATEGORI DATA PERIBADI

        Maklumat identiti

        Butiran perhubungan

        Maklumat lokasi

        Maklumat saiz

        Maklumat pembelian

        Penulisan surat

        Maklumat peranti

        Maklumat Creators Club (untuk ahli Creators Club)

        KATEGORI PENERIMA

        Pengguna Data adidas

        Anak syarikat dan Syarikat Sekutu adidas AG

        Rakan Jualan (di mana terpakai)

        Pembekal Pengeluar

        Pembekal Perkhidmatan Penghantaran

        Pembekal Penyelesaian Risiko Pembayaran

        Pembekal Pemprosesan Pembayaran

        Pembekal Penyelesaian IT Cloud

         

        V. PENGESANAN PENIPUAN PEMBAYARAN

        PEMPROSESAN

        Kami menggabungkan maklumat pembelian yang anda memberi kepada kami dengan maklumat lain yang kami dapat melalui pembekal perkhidmatan pencegahan bayaran risiko dan fraud pihak ketiga untuk memastikan sebarang pembelian adalah sah, atau anda tidak membeli produk kami dengan melanggar terma-terma dan syarat-syarat kami. Ini bermaksud bergantung kepada keputusan analisis maklumat anda, kami mungkin menolak pesanan anda, dan menolak bayaran anda. Ini adalah proses membuat keputusan secara automatik yang diperlukan untuk menyempurnakan kontrak pembelian kami dengan anda.

        KATEGORI DATA PERIBADI

        Maklumat identiti

        Butiran Perhubungan

        Maklumat tingkahlaku dan profil

        Maklumat pembelian

        Maklumat peranti

        KATEGORI PENERIMA

        Pengguna Data adidas

        Anak syarikat dan Syarikat Sekutu adidas AG

        Pembekal Penyelesaian Risiko Pembayaran

        Pembekal Pemprosesan Pembayaran

        Pembekal Penyelesaian IT Cloud

         

        VI. PENGHANTARAN PRODUK

        PEMPROSESAN

        Setelah anda berjaya meletakkan pesanan anda, kami menggunakan butiran perhubungan anda (rumah dan/atau maklumat penghantaran) dan maklumat pembelian lain untuk menghantar produk yang anda telah beli kepada anda.

        KATEGORI DATA PERIBADI

        Maklumat identiti: Nama

        Maklumat kenalan: Alamat Penghantaran

        KATEGORI PENERIMA

        Pengguna Data adidas

        Anak syarikat dan Syarikat Sekutu adidas AG

        Pembekal Perkhidmatan Penghantaran

        Pembekal Penyelesaian IT Cloud

         

        VII. PENJEJAKAN PENGHANTARAN ELEKTRONIK

        PEMPROSESAN

        Ini adalah perkhidmatan yang disediakan atas permintaan pelanggan daripada rakan penghantaran (“Rakan Penghantaran”) kami.

        Anda mempunyai pilihan untuk menjejak penghantaran anda dengan menggunakan perkhidmatan-perkhidmatan yang diberi secara langsung oleh Rakan Penghantaran kami; tetapi, kami hanya boleh mengongsi maklumat anda dengan Rakan Penghantaran kami untuk tujuan ini dengan persetujuan anda. Perkhidmatan-perkhidmatan ini disediakan di platform Rakan Penghantaran. Anda seharusnya membaca Notis Privasi mereka berkenaan dengan pemprosesan Data Peribadi anda bagi tujuan ini.

        KATEGORI DATA PERIBADI

        Maklumat identiti

        Butiran perhubungan

        Sebarang maklumat lain yang anda mungkin secara langsung dan secara sukarela memberi kepada Rakan Penghantaran

        KATEGORI PENERIMA

        Pembekal Perkhidmatan Penghantaran

         

        VIII. OPERASI ANALISIS PERNIAGAAN

        PEMPROSESAN

        Kami perlu mengetahui prestasi perniagaan kami. Ini adalah demi kepentingan para pemegang saham, ahli lembaga pengarah, pekerja kami dan rakan kongsi kami. Untuk tujuan ini, kami perlu menganalisis maklumat dalam kategori berbeza untuk memahami bagaimana produk kami dijual di pasaran yang berbeza, apa ciri-ciri yang popular dalam produk kami, apa yang laku dan apa yang tidak dari segi pemasaran dan kempen pengiklanan, reka bentuk produk kami dan strategi pengedaran, reka bentuk laman web dan pengalaman pengguna secara keseluruhan, supaya kami dapat mewujudkan, melaksanakan dan menilaikan strategi perniagaan kami.

        Ini termasuk menganalisis data untuk memahami bagaimana pengguna melayar laman web kami dan mengguna aplikasi untuk menambahbaik reka bentuk pengalaman pengguna kami supaya memastikan anda akan terus membeli produk dan berinteraksi dengan kami dalam laman web dan aplikasi kami.

        Untuk mengurangkan risiko terhadap anda sebagai seorang individu, kami hanya akan mengguna sama ada pengenalpastian pelanggan unik (unique consumer identifier) atau alamat IP untuk tujuan ini.

        Anda boleh mengetahui cara Pembekal Penyelesaian Analisis Data kami menyediakan perkhidmatan analisis dengan menggunakan data anda di sini:

        Analisis Kumpulan Data Adobe: https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/reference/c_Privacy_Overview.html

        Analisis Kumpulan Data Google:

        https://support.google.com/analytics/answer/6318039?hl=en

        KATEGORI DATA PERIBADI

        Maklumat identiti: Pengenalpastian Pelanggan Unik (sahaja)

        Maklumat saiz

        Maklumat pembelian

        Maklumat tingkahlaku dan profil

        Maklumat komuniti

        Maklumat aktiviti: jika kami mengumpul dan memproses maklumat aktiviti anda, kami akan meminta persetujuan anda secara nyata

        Maklumat peranti

        Penulisan surat

        Maklumat Creators Club (untuk ahli Creators Club sahaja)

        KATEGORI PENERIMA

        Pengguna Data adidas

        Anak syarikat dan Syarikat Sekutu adidas AG

        Bakal Pembeli dan Pelabur

        Pembekal Perkhidmatan Perundingan Perniagaan

        Pembekal Penyelesaian Analisis Data

        Pembekal Penyelesaian IT Cloud

         

        IX. PERKHIDMATAN PELANGGAN

        PEMPROSESAN

        Kami mengumpul Data Peribadi anda untuk memberitahu anda bila produk yang anda suka adalah tersedia, atas permintaan anda dan menjawab soalan-soalan dan kebimbangan anda melalui pelbagai saluran komunikasi yang kami sediakan untuk anda.

        KATEGORI DATA PERIBADI

        Maklumat identiti

        Butiran perhubungan

        Maklumat lokasi

        Maklumat saiz

        Maklumat pembelian

        Penulisan surat

        Maklumat Creators Club (untuk ahli Creators Club sahaja)

        KATEGORI PENERIMA

        Pembekal Perkhidmatan Pelanggan

        Pengguna Data adidas

        Anak syarikat dan Syarikat Sekutu adidas AG

        Rakan Jualan (di mana terpakai)

        Pembekal Perkhidmatan Pelanggan

        Pembekal Penyelesaian Risiko Pembayaran

        Pembekal Pemprosesan Bayaran

        Pembekal Penyelesaian IT Cloud

         

        X. MESEJ PEMASARAN YANG DIPERIBADIKAN MELALUI EMEL (Pendaftaran Surat Berita)

        PEMPROSESAN

        Kami menghantar kepada anda mesej pemasaran yang kami rasa anda akan minati (“diperibadikan”) ke alamat emel yang anda beri kepada kami kerana anda telah mendaftar untuk surat berita emel kami.

        Untuk menghantar mesej yang “diperibadikan”, memerhati tingkahlaku anda dalam talian (dan kadang-kala, di mana terpakai, luar talian) dan menganalisis tingkahlaku anda dengan melakukan analisis untuk menganggar produk yang anda mungkin minati, dan dapat memanfaatkan anda. Ini memerlukan kami untuk mengumpul pelbagai Kategori Data Peribadi daripada anda. Kami mengguna perkakas analisis untuk memahami apa tingkahlaku anda bermaksud dari segi anda suka dan tidak suka terhadap pelbagai barisan produk, dan untuk memahami impak (kadar berjaya) mesej yang dihantar kepada anda. Penggunaan Cookies/Tags/Piksel: Kami mungkin akan mengumpul Data Peribadi anda untuk tujuan ini dengan menggunakan teknologi seperti Cookies, Piksel dan Tags untuk mengumpul maklumat peranti anda. Maklumat selanjutnya tersedia dalam “XVIII. PENGUMPULAN MAKLUMAT PERANTI ANDA PADA LAMAN WEB DENGAN MENGGUNAKAN COOKIES, PIKSEL, TAGS, DAN TEKNOLOGI YANG SERUPA”.

        KATEGORI DATA PERIBADI

        Maklumat identiti

        Butiran Perhubungan (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat lokasi

        Maklumat saiz (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat pembelian (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat tingkahlaku dan profil (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat komuniti (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat media sosial (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat aktiviti (jika tersedia kepada adidas): jika kami mengumpul dan memproses maklumat aktiviti anda, kami akan meminta persetujuan anda secara nyata.

        Maklumat peranti

        Maklumat pilihan (jika tersedia kepada adidas)

        KATEGORI PENERIMA

        Pembekal Perkhidmatan Pelanggan

        Pengguna Data adidas

        Pembekal Sokongan Emel Pemasaran

        Pembekal Penyelesaian IT Cloud

         

        XI. MESEJ PEMASARAN YANG DIPERIBADIKAN MELALUI EMEL (melalui kontrak yang wujud)

        PEMPROSESAN

        Kami menghantar mesej pemasaran yang kami rasa anda akan minati (“diperibadikan”) kepada alamat email yang anda memberi kepada kami dalam kontrak pembelian. Untuk menghantar mesej yang “diperibadikan”, memerhati tingkah laku dalam talian (dan kadang-kadang, di mana terpakai, luar talian), dan menganalisis tingkahlaku anda dengan menggunakan analisis yang terbaik untuk menjangka barisan produk mana yang anda mungkin berminat, dan anda dapat manfaat daripada. Ini memerlukan kami untuk mengumpul pelbagai kategori Data Peribadi daripada anda. Kami mengguna perkakas analisis yang berbeza untuk memahami apa cara tingkahlaku anda dari segi “like” dan “dislike” anda terhadap pelbagai barisan produk kami, dan untuk memahami impak (kadar berjaya) mesej yang kami menghantar kepada anda.

        Penggunaan Cookies/Tags/Piksel: Kami mungkin akan mengumpul maklumat peribadi anda untuk tujuan ini dengan menggunakan teknologi seperti Cookies, Piksel dan Tags untuk mengumpul maklumat peranti anda. Maklumat lanjut adalah sedia dalam “XVIII. PENGUMPULAN MAKLUMAT PERANTI ANDA PADA LAMAN WEB KAMI DENGAN MENGGUNAKAN COOKIES, PIKSEL, TAGS, DAN TEKNOLOGI YANG SERUPA”.

        KATEGORI DATA PERIBADI

        Maklumat identiti

        Butiran perhubungan (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat lokasi

        Maklumat saiz (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat pembelian (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat tingkahlaku dan profil (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat komuniti (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat media sosial (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat aktiviti (jika tersedia kepada adidas): jika kami mengumpul dan memproses maklumat aktiviti anda, kami akan meminta persetujuan anda secara nyata.

        Maklumat peranti

        Maklumat pilihan (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat Creators Club (untuk ahli Creators Club sahaja)

        KATEGORI PENERIMA

        Pengguna Data adidas

        Anak syarikat dan Syarikat Sekutu adidas AG

        Pembekal Sokongan Emel Pemasaran

        Pembekal Penyelesaian IT Cloud

         

        XII. MESEJ SASARAN PADA PLATFORM PENGIKLANAN PIHAK KETIGA

        PEMPROSESAN

        Kami menggunakan platform pengiklanan pihak ketiga, seperti Facebook, Google, Youtube, Instagram dan lain-lain untuk menghantar mesej yang disasarkan pada anda, berdasarkan tingkahlaku anda dan corak pelayaran anda, pada masa dan lokasi yang khusus di platform ini untuk meningkatkan kecekapan kempen pengiklanan kami. Kami mengguna penyelesaian pihak ketiga seperti Google Audience dan Facebook Custom Audience untuk membantu kami membuat kerja dengan lebih baik dalam pemasaran kempen dan mesej kami kepada pelanggan kami. Data Peribadi anda akan dikongsi dengan platform pengiklanan pihak ketiga, dan mereka akan cuba memadankan profil anda dalam pangkalan data untuk menentukan masa dan tempat yang sesuai (halaman yang anda melayar) untuk menunjukkan iklan adidas kepada anda. Kami juga perlu menganalisis maklumat yang diperlukan ini untuk memahami impak kempen kami. Jika anda tidak bersetuju dengan penjejakan oleh kami bagi tujuan ini, anda masih dapat lihat iklan adidas di platform lain secara rawak.

        Anda dapat mempelajari dengan lanjut cara Rakan Pengiklanan kami membantu kami mencapai tujuan ini dengan melawati laman web mereka:

        Google Personalised Advertising: https://support.google.com/adspolicy/answer/143465?hl=en

        Google Advertising Policies: https://support.google.com/adspolicy/answer/6020956

        Facebook Lookalike Audiences: https://www.facebook.com/business/help/164749007013531

        Facebook Custom Audience Terms: https://www.facebook.com/legal/terms/customaudience

        Penggunaan Cookies/Tags/Piksel: Kami mungkin akan mengumpul maklumat peribadi anda untuk tujuan ini dengan menggunakan teknologi seperti Cookies, Piksel dan Tags untuk mengumpul maklumat peranti anda. Maklumat lanjut adalah sedia dalam “XVIII. PENGUMPULAN MAKLUMAT PERANTI ANDA PADA LAMAN WEB KAMI DENGAN MENGGUNAKAN COOKIES, PIKSEL, TAGS, DAN TEKNOLOGI YANG SERUPA”.

        KATEGORI DATA PERIBADI

        Maklumat identiti

        Butiran perhubungan (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat lokasi

        Maklumat saiz (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat pembelian (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat tingkahlaku dan profil (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat komuniti (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat media sosial (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat aktiviti (jika tersedia kepada adidas): jika kami mengumpul dan memproses maklumat aktiviti anda, kami akan meminta persetujuan anda secara nyata.

        Maklumat peranti

        Maklumat pilihan (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat Creators Club (untuk ahli Creators Club sahaja)

        KATEGORI PENERIMA

        Pengguna Data adidas

        Anak syarikat dan Syarikat Sekutu adidas AG

        Rakan Agensi Pengiklanan

        Platform Media Sosial

        Pembekal Perkhidmatan Sasaran Pemasaran

        Pembekal Penyelesaian IT Cloud Solution

         

        XIII. PENTADBIRAN KEAHLIAN CREATORS CLUB – DI MANA TERPAKAI

        PEMPROSESAN

        Sila dimaklumakan bahawa seksyen ini hanya terpakai sekiranya anda menyertai Creators club adidas untuk menjadi ahli Creators Club.

        Apabila anda menjadi ahli Creators Club adidas, kami akan menggunakan maklumat yang dinyatakan di atas untuk mengekal dan mentadbir keahlian anda seperti yang dinyatakan dalam terma dan syarat Creators Club.

        Khususnya, Data Peribadi anda digunakan untuk:

        a) mengirakan mata kelab anda untuk memberi anda ganjaran;

        b) memberikan anda akses kepada tawaran khas dan promosi;

        c) menghantarkan anda jemputan ke acara ekslusif;

        d) membolehkan anda akses kepada produk edisi terhad;

        e) memberikan anda akses kepada langganan premium Runtastic;

        f) menyimpankan alamat hantaran anda dan maklumat pembayaran untuk mengurangkan masa daftar keluar;

        g) manyimpankan sejarah pesanan lengkap anda; dan

        h) membolehkan anda menjejak penghantaran pesanan anda dari akaun anda.

        Apabila anda menggunakan ID keahlian Creators Club anda, kami menerima maklumat untuk mengira mata ganjaran untuk anda, seperti apabila anda membeli di kedai adidas. Data anda akan dikongsi dengan Rakan Creators Club yang memberi ganjaran tertentu berdasarkan terma dan syarat Creators Club.

        Anda akan menerima mesej emel pemasaran daripada adidas sebagai ahli Creators Club. Jika anda ingin hentikan langganan mesej pemasaran yang disasarkan oleh kami, sila rujuk kepada bahagian “8. Apakah hak anda dan bagaimana anda laksanakannya?”.

        Anda juga boleh mengguna keahlian Creators Club anda dalam aplikasi adidas. Apabila anda mengguna aplikasi adidas bersama keahlian Creators Club anda, kami menggunakan pemberitahuan push (push notification) dalam aplikasi untuk berkomunikasi maklumat mengenai kahlian atau aktiviti promosi dan tawaran. Anda boleh mematikan pemberitahuan push pada bila-bila masa dengan menggunakan “Tetapan” dalam peranti mudah alih anda. Walaubagaimanapun, jika anda mematikan pemberitahuan push, kami mungkin akan menghubungi anda melalui emel untuk mesej yang penting berkaitan dengan keahlian.

        KATEGORI DATA PERIBADI

        Maklumat Creators Club

        Maklumat saiz (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat pembelian (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat tingkahlaku dan profil (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat komuniti (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat media sosial (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat aktiviti (jika tersedia kepada adidas): jika kami mengumpul dan memproses maklumat aktiviti anda, kami akan meminta persetujuan anda secara nyata.

        Maklumat peranti (jika tersedia kepada adidas)

        Maklumat keutamaan (jika tersedia kepada adidas)

        KATEGORI PENERIMA

        Pengguna Data adidas

        Anak syarikat dan Syarikat Sekutu adidas AG

        Bakal Pembeli dan Pelabur

        Pembekal Perkhidmatan Perunding Perniagaan

        Pembekal Penyelesaian Analisis Data

        Rakan Creators Club

         

        XIV. PENDAFTARAN ACARA PERSENDIRIAN

        PEMPROSESAN

        Apabila anda mendaftar untuk acara yang kami anjurkan yang mempunyai tempat yang terhad, kami akan menggunakan Data Peribadi yang anda beri untuk menempah tempat untuk anda. Data Peribadi anda akan digunakan berdasarkan terma-terma dan syarat-syarat yang berkaitan dengan acara tersebut.

        KATEGORI DATA PERIBADI

        Maklumat identiti

        Butiran perhubungan

        Maklumat lokasi

        Maklumat aktiviti: sebarang maklumat kami mungkin kumpul daripada anda pada hari acara tersebut. Kami akan meminta persetujuananda secara nyata, sebelum mengumpul dan memproses maklumat aktiviti anda.

        Maklumat Creators Club (untuk ahli Creators Club sahaja)

        KATEGORI PENERIMA

        adidas User organising the event

        Pengguna adidas yang menganjurkan acara

        Anak syarikat dan Syarikat Sekutu adidas AG

        Rakan Acara (di mana terpakai)

        Pembekal Penyelesaian IT Cloud (di mana terpakai)

         

        XV. PENDAFTARAN ACARA TERBUKA

        PEMPROSESAN

        Kami juga sering menganjurkan acara yang terbuka kepada semua. Kami mengguna Data Peribadi yang anda beri untuk memastikan anda dimaklumi mengenai acara yang anda minati.

        KATEGORI DATA PERIBADI

        Maklumat identiti

        Butiran perhubungan

        Maklumat lokasi

        Maklumat aktiviti: sebarang maklumat yang kami mungkin kumpul dari anda pada hari acara tersebut. Kami akan meminta persetujuan anda secara nyata, sebelum mengumpul dan memproses maklumat aktiviti anda.

        Maklumat Creators Club (untuk ahli Creators Club sahaja)

        KATEGORI PENERIMA

        Pengguna adidas yang menganjur acara

        Pengguna Data adidas

        Anak syarikat dan Syarikat Sekutu adidas AG

        Rakan Acara (di mana terpakai)

        Pembekal Penyelesaian IT Cloud (di mana terpakai)

         

        XVI. PENYELIDIKAN DAN PEMBANGUNAN PRODUK

        PEMPROSESAN

        Kami menjalankan analisis untuk menyelidik dan menambahbaikkan produk dan perkhidmatan kami. Ini termasuk menyoal anda di kajian selidik, meminta maklum balas daripada anda, meminta anda mengaji produk kami dan memberi ulasan anda kepada kami, meminta pembekal perkhidmatan lain untuk menjalankan penyelidikan pemasaran dan produk kepada kami, mencuba teknologi baru dalam produk kami yang mungkin mengumpul Data Peribadi untuk sentiasa berada di hadapan persaingan. Kami memproses maklumat berdasarkan “persetujuan” anda , oleh itu dengan menyertai sebarang ulasan produk atau kajian, anda memberi persetujuan kepada kami untuk memproses Data Peribadi anda untuk tujuan ini. Di mana anda ingin membantah pemprosesan Data Peribadi anda oleh kami untuk tujuan ini, kami akan anonimasikan (anonymise) maklumat anda, supaya ia bukan lagi Data Peribadi.

        KATEGORI DATA PERIBADI

        Maklumat identiti (hanya jika diperlukan oleh projek)

        Butiran perhubungan (hanya jika diperlukan oleh projek)

        Maklumat identiti (hanya jika diperlukan oleh projek)

        Maklumat saiz

        Maklumat pembelian (hanya jika diperlukan oleh projek)

        Makluma tingkahlaku dan profil (hanya jika diperlukan oleh projek)

        Maklumat komuniti: ini adalah respon yang anda beri dalam mana-mana format yang anda setuju ketika masa projek tersebut.

        Maklumat media sosial (hanya jika diperlukan oleh projek)

        Maklumat aktiviti (hanya jika diperlukan oleh projek): jika kami mengumpul dan memproses maklumat aktiviti anda, kami akan meminta persetujuan anda secara nyata.

        Maklumat peranti (hanya jika diperlukan oleh projek)

        Penulisan surat (hanya jika diperlukan oleh projek)

        Maklumat pilihan

        Maklumat Creators Club (untuk ahli Creators Club sahaja)

        Maklumat kesihatan : jika projek tersebut memerlukan anda untuk memberi maklumat kesihatan, kami akan meminta kebenaran anda secara nyata.

        KATEGORI PENERIMA

        Pengguna Data adidas

        Anak Syarikat dan Syarikat Sekutu adidas AG

        Bakal Pembeli dan Pelabur

        Pembekal Perkhidmatan Perunding Perniagaan

        Pembekal Penyelesaian Analisis Data

        Pembekal Pengeluar

        Pembekal Penyelesaian IT Cloud

         

        XVII. OBLIGASI UNDANG-UNDANG – KERJASAMA DENGAN PIHAK BERKUASA DAN PEGAWAI KAWAL SELIA (TERMASUK MAHKAMAH)

        PEMPROSESAN

        Apabila kita dihendaki dalam sisi undang-undang untuk memberi Data Peribadi anda untuk tujuan nasional dan keselamatan awam, pencegahan jenayah, penyiasatan dan pendakwaan, pencegahan pengubahan wang haram, prosiding kehakiman, melindungi hak dan kebebasan individu-individu lain, dan penguatkuasaan tuntutan sivil, kami akan memberi maklumat seperti yang diminta oleh pihak-pihak berkuasa atau pihak-pihak setelah kami berpuas hati bahawa permintaan tersebut adalah dihendaki di sisi undang-undang. Kami mungkin tidak boleh memaklumkan anda sekiranya ia adalah tidak dibernarkan di sisi undang-undang.

        KATEGORI DATA PERIBADI

        Mana-mana Kategori Data Peribadi yang diminta oleh pihak berkuasa penguatkuasaan

        KATEGORI PENERIMA

        Pengguna Data adidas

        Anak Syarikat dan Syarikat Sekutu adidas AG

        Pihak berkuasa tempatan dan nasional, termasuk pihak berkuasa cukai

        Agensi penguatkuasaan undang-undang tempatan dan nasional

        Badan kehakiman tempatan dan nasional

         

        XVIII. PENGUMPULAN MAKLUMAT PERANTI ANDA PADA LAMAN WEB KAMI DENGAN MENGGUNAKAN COOKIES, PIKSEL, TAGS, DAN TEKNOLOGI YANG SERUPANYA (“NOTIS COOKIES”)

        PEMPROSESAN

        Apabila anda melayari laman web adidas , kami menyimpan kumpulan data seperti cookie, piksel, tag containers, beacons, antara lain, dalam pelayar anda untuk mendapat maklumat tertentu mengenai sesi pelayaran anda yang semasa. Teknologi ini sering dirujuk sebagai “Cookies” secara kolektif oleh laman web lain. Cookies juga membolehkan laman web kami untuk mengingati tindakan dan keutamaan anda (seperti log masuk, bahasa, saiz huruf dan pilihan paparan lain) untuk suatu masa, supaya anda tidak perlu sentiasa memasuk semulanya apabila anda melayar semula ke laman atau pelayar dari satu halaman ke halaman lain. Kami menggunakan Cookies untuk pelbagai tujuan, yang juga bermaksud ia bergantung kepada asas undang-undang yang berlainan. Sila periksa maklumat di bawah untuk memahami cara kami mengguna jenis Cookies yang berbeza untuk memenuhi tujuan berlainan.

        “REQUIRED” – fungsi laman dan operasi perniagaan.

        Kami mengguna “Required Cookies” untuk mengoperasikan laman kami. Ini termasuk penyimpanan pengenalpastian unik untuk menguruskan dan mengenalpasti anda sebagai pelawat unik ke laman kami, untuk memberi anda perkhidmatan yang konsisten dan tepat. Ini termasuk memastikan bahawa kami mengingati produk yang anda telah tempah dalam kart, atau pilihan bahasa anda. Cookies ini disimpan utuk tempoh sesi pelayaran anda. Tanpa Cookies ini, anda tidak akan dapat melihat laman kami dengan betul.

        “FUNCTIONAL” – penambahbaikkan laman web dan prestasi

        Kami mengguna “Functional Cookies” untuk sentiasa menambahbaik laman web kami. Ini termasuk mengguna data yang kami mengumpul daripada anda untuk membuat berikut:

        Analisis laman web — berdasarkan tingkahlaku pelayaran anda, kami akan menganalisis data untuk menambahbaik fungsi dan reka bentuk laman kami.

        Kadar tindak balas iklan— berdasarkan cara anda melayari laman kami, kami akan mengukur kadar tindak balas iklan dengan menganalisis kadar click-through untuk menambahbaik keberkesanan iklan yang dibeli daripada laman external kepada kami.

        Jejakan berkaitan— Kami perlu memberi rakan sekutu pemasaran kami, atau pembekal perkhidmatan kami maklumat tertentu jika anda melayari laman web kami, dan membeli produk, melalui layaran ke laman mereka. Ini adalah diperlukan kerana kami mungkin perlu membayar fi kepada mereka bagi perkhidmatan tersebut. Untuk tujuan ini, kami akan berkongsi maklumat tentang layaran anda, termasuk produk yang anda beli.

        Pengurusan ralat — Kami mengukur ralat yang terdapat pada laman web, untuk memastikan kami membaiki pepijat atau sebarang isu dengan secepat mungkin.

        Pengujian reka bentuk — Kami perlu mengguna pengujian A/B atau pengujian multivarian, untuk memastikan penglihatan dan rasa yang konsisten adalah dikekalkan untuk pengguna laman dalam sesi semasa dan kemudian.

        “MARKETING”

        Kami mengguna “Marketing Cookies” yang dibekal oleh rakan pengiklanan kami untuk memastikan mesej iklan kami yang disasarkan kepada anda pada masa dan tempat yang sesuai. Cookies ini walaupun berterusan tetapi mempunyai had masa. Cookies ini mempunyai kunci unik untuk membezakan tingkahlaku setiap individu pengguna. Kami juga menggunakan Cookies in untuk mengehadkan kekerapan pengguna melihat iklan tertentu pada laman web dan untuk mengukurkan keberkesanan kempen tertentu. Identifier yang disimpan oleh Cookies tersebut adalah diberi oleh rakan kongsi kami. Kami tidak mengguna identifier yang sama dalam sistem kami sendiri. Kami juga menggunakan Cookies untuk mensasarkan iklan yang relevan ke geo-lokasi semasa anda, sebagai contoh memaklumkan anda mengenai kedai terdekat yang tengah menjual produk yang anda tengah layari.

        KATEGORI DATA PERIBADI

        Maklumat peranti

        Maklumat lokasi

        Maklumat tingkahlaku dan profil: ini dikumpul dengan memerhati tingkahlaku pelayaran anda

        Maklumat pilihan (jika tersedia kepada adidas)

        KATEGORI PENERIMA

        Pengguna Data adidas

        Anak Syarikat dan Syarikat Sekutu adidas AG

        Pembekal Pentadbiran Sokongan Laman

        Pembekal Penyelesaian Analisis Data

        Rakan Agensi Pengiklanan

        Platform Media Sosial

        Pembekal Perkhidmatan Sasaran Pemasaran

        Anda boleh menukar tetapan pelayar anda untuk memadam atau menghalang Cookies tertentu daripada disimpan dalam komputer atau peranti mudah alih anda tanpa persetujuan nyata anda. Bahagian ‘bantuan’ dalam pelayar anda seharusnya memberikan maklumat mengenai cara untuk mengurus tetapan Cookie anda.

        Mengetahui cara ini berfungsi di pelayar anda di sini:

        Internet Explorer: https://support.microsoft.com/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

        Mozilla Firefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

        Google Chrome: http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

        Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042

        Opera: http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

        Adobe (flash cookies): http://www.adobe.com/privacy/policies/flash-player.html

        Aplikasi Google Chrome : https://support.google.com/accounts/answer/61416?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=en

        Laman web ini juga akan bantu anda memahami dengan lebih lanjut tentang cara pengiklanan berdasarkan Cookie dilakukan dan cara anda boleh mengurus tetapan Cookie anda :

        http://www.aboutads.info/choices

        http://www.youronlinechoices.eu/

        Inisiatif halaman keluar Network Advertising: http://optout.networkadvertising.org/?c=1

        Anda boleh mendapat maklumat selanjut mengenai undang-undang yang mengawal penggunaan “Cookies” di sini: http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm

         

        XIX. KANDUNGAN YANG DIJANA PENGGUNA (UGC) PENGAMBILAN DARIPADA MEDIA SOSIAL

        PEMPROSESAN

        Kami mempelawa anda untuk memberi imej anda kepada kami melalui platform media sosial dengan mengikuti arahan yang khusus seperti #yesadidas. Kami akan menggunakan imej yang anda berikan untuk kempen komunikasi kami. Kami akan mendapatkan hak kepada imej anda melalui perjanjian perlesenan dalam bentuk terma-terma dan syarat-syarat kami. Dengan menghantarkan imej anda melalui platform media sosial kepada kami, anda akan setuju kepada penggunaan imej anda seperti yang diterangkan dalam perjanjian perlesenan.

        KATEGORI DATA PERIBADI

        Maklumat identiti: pemegang media sosial anda

        Maklumat komuniti: imej, video, komen, rakaman suara dan fail lain yang diberi melalui platform media sosial yang mempromosikan adidas

        Maklumat media sosial

        KATEGORI PENERIMA

        Pengguna Data adidas

        Anak Syarikat dan Syarikat Sekutu adidas AG

        Rakan acara (di mana terpakai)

        Rakan Sokongan KDP

        Rakan Agensi Pengiklanan

        Platform Media Sosial

        Pembekal Penyelesaian IT Cloud (di mana terpakai)

         

        XX. TEKANAN PEMBERITAHUAN (KOMUNIKASI DALAM APLIKASI)

        PEMPROSESAN

        Apabila anda menggunakan aplikasi adidas, kami menggunakan pemberitahuan push dalam aplikasi ini untuk berkomunikasi dengan anda untuk tujuan yang dinyatakan dalam Notis ini. Ini termasuk maklumat yang berkaitan dengan tujuan berdasarkan Pelaksanaan Kontrak (seperti pembelian anda). Anda boleh mematikan pemberitahuan push anda pada bila-bila masa dengan menggunakan “Tetapan” dalam peranti mudah alih anda. Walaubagaimanapun, jika anda mematikan pemberitahuan push, kami mungkin perlu menghubungi anda melalui emel untuk mesej yang penting berkaitan dengan pembelian anda.

        KATEGORI DATA PERIBADI

        Maklumat peranti

        KATEGORI PENERIMA

        Pengguna Data adidas

        Anak syarikat dan Syarikat Sekutu adidas AG

        Melainkan dinyatakan disebaliknya, maklumat yang diminta adalah perlu untuk kami. Jika anda tidak memberi kami semua maklumat seperti yang diminta dan/atau tidak membenar kami memproses maklumat tersebut sewajarnya, kami tidak akan dapat menyimpan rekod maklumat lengkap anda, dengan itu akan menjejaskan keupayaan kami untuk mencapai tujuan yang dinyatakan di atas.

         

      11. Apa adidas lakukan apabila kami memindahkan Data Peribadi anda ke luar Malaysia?
      12. Bergantung kepada aktiviti pemprosesan Data Peribadi, Data Peribadi anda akan dikongsi dengan “Kategori Penerima” yang berbeza. Di mana penerima tersebut berada di luar Malaysia, kami mungkin akan mendapat persetujuaan anda untuk memindah Data Peribadi anda ke lokasi di luar negara Malaysia atau mengambil segala langkah berjaga-jaga yang munasabah dan menjalan segala usaha yang wajar untuk memastikan bahawa Data Peribadi anda tidak akan diproses dengan melanggar PDPA.

      13. Bagaimana kami menjamin Data Peribadi?
      14. Kami melaksanakan langkah teknikal dan organisasi yang sesuai untuk menangani risiko sepadan dengan penggunaan kami terhadap Data Peribadi anda, termasuk kehilangan, pengubahan, atau akses tanpa kebenaran ke Data Peribadi anda, dan menggalakkan anda melaksanakan hak anda. Kami memerlukan pembekal perkhidmatan kami untuk melakukan yang sama melalui perjanjian kontraktual. Walaubagaimanapun, anda harus berwaspada bahawa sebarang penghantaran Data Peribadi anda melalui Internet adalah risiko anda sendiri. Kami hanya melindungi Data Peribadi anda apabila it berada dengan kami.

      15. Apakah hak anda dan bagaimana anda melaksanakannya?
      16. Di bawah PDPA, anda mempunyai hak yang disenaraikan dan dijelaskan di bawah. Kami juga menyediakan anda arahan mengenai cara untuk melaksanakan setiap hak. Kami perlu mengesahkan identiti anda sebelum kami mengendalikan permintaan anda. Apabila kami menolak permintaan anda kerana alasan undang-undang, kami akan memberitahu anda sebabnya.


        ONLINE SHOP SUPPORT

        For information regarding online orders or our Online Shop:


         

        fbchat

         

        Use the private message option to contact our support team.

        Mon to Friday (excluding Public Holidays): 9am to 9pm.

        Saturday: 9am to 6pm.


         

        livechat

         

        LIVE CHAT:

        Look out for this icon on the bottom right of your screen.

        *Available when our customer service agents are not attending to other customers

        Mon to Friday (excluding Public Holidays): 9am to 9pm

        Saturday: 9am to 6pm


         

        phone

         

        PHONE:

        1-800-222-122

        Mon - Friday (excluding Public Holidays): 9am to 6pm


        Untuk semua pertanyaan mengenai privasi dan Data Peribadi, sila hubungi kami di bawah bahagian “TANYA PERKHIDMATAN PELANGGAN”.


        Sila berunding dengan pihak berkuasa tempatan anda mengenai hak-hak anda dibawah PDPA dan untuk memahami maksud hak-hak ini.

        HAK ANDA

        BAGAIMANA MELAKSANAKAN HAK ANDA

        Mendapat satu salinan Data Peribadi anda

        Anda mempunyai hak untuk mendapat sesalinan Data Perbadi anda, jika ia tidak mempunyai kesan negatif terhadap orang lain.

        Hubungi Perkhidmatan Pelanggan untuk sokongan.

        Alasan: Mengendali Privasi dan Data.

        Subjek: Satu salinan Data Peribadi saya.

        Akses kepada maklumat mengenai Data Peribadi anda

        Anda mempunyai hak untuk mengetahui sama ada kami mengguna Data Peribadi anda, serta maklumat berikut: a) kenapa kami mempunyai Data Peribadi anda; b) apa ketegori data yang kami mempunyai; c) apa kami lakukan dengan Data Peribadi anda; d) siapa yang mempunyai akses kepada Data Peribadi anda (mana mereka berada); e) ke mana Data Peribadi anda mungkin dipindahkan; f) berapa lama kami menyimpan Data Peribadi anda; g) sekiranya anda tidak memberi Data Peribadi anda secara langsung kepada kami, bagaimana kami mendapatkannya; h) hak anda di bawah undang-undang terpakai dan sama ada anda boleh menyekat pemprosesan; dan i) jika kami menggunakan Data Peribadi untuk mana pembuatan keputusan secara automatik.; and j) dalam kes tertentu, anda mempunyai hak untuk mengetahui bagaimana perbuatan keputusan automaik kami berfungsi, jika keputusan tersebut memberi kesan ketara kepada anda.

        Sila periksa Notis Privasi adidas.

        Jika anda mempunyai sebarang soalan mengenai Notis Privasi, sila hubungi Kumpulan Privasi adidas

        Pastikan Data Peribadi anda adalah betul

        Anda mempunyai hak untuk memastikan kami menggunakan maklumat yang tepat mengenai anda.

        Log masuk ke akaun anda dan membuat pembetulan sendiri; atau

        Hubungi Perkhidmatan Pelanggan untuk sokongan.

        Alasan: Mengendali Privasi dan Data.

        Memadamkan Data Peribadi anda

        Anda mempunyai hak untuk meminta kami memadamkan Data Peribadi anda jika: a) kami tidak lagi memerlukannya untuk tujuan khas, sebagai contoh, untuk kontrak atau keperluan undang-undang ; atau b) anda menarik balik persetujuan anda sekiranya kami meminta persetujuan anda apabila kami mengumpul Data Peribadi anda.

        Log masuk ke akaun anda dan membuat pembetulan sendiri; atau

        Hubungi Perkhidmatan Pelanggan untuk sokongan.

        Alasan: Mengendali Privasi dan Data.

        Menyekat bagaimana kami menggunakan Data Peribadi anda

        Anda mempunyai hak untuk memberhentikan kami daripada memproses Data Peribadi anda jika pemprosesan Data Peribadi menyebabkan atau mungkin menyebabkan kerosakan yang substansial atau distres yang substansial kepada anda dan kerosakan atau distres adalah atau akan menjadi tidak wajar.

        Log masuk ke akaun anda dan membuat pembetulan sendiri; atau

        Hubungi Perkhidmatan Pelanggan untuk sokongan.

        Alasan: Mengendali Privasi dan Data.

        Subjek: Privasi – menyekat pemprosesan

        Menarik balik persetujuan anda

        Apabila kami menggunakan Data Peribadi anda berdasarkan persetujuan anda, anda mempunyai hak untuk ubah fikiran anda dan menarik balik persetujuan anda pada bila-bila masa.

        Berhenti langganan dari surat berita kami:

        Tekan ‘hentikan langganan’ pada bahagian bawah surat berita atau emel pemasaran yang anda hendak berhenti melanggan; atau kemaskini pilihan komunikasi dalam akaun anda jika anda mempunyai satu.

        Jika ada sebarang isu teknikal:

        Hubungi Perkhidmatan Pelanggan untuk sokongan.

        Alasan: Mengendali Privasi dan Data.

        Subjek: hentikan langganan saya daripada emel

        Menarik balik persetujuan lain:

        Hubungi kami untuk sokongan.

        Subjek: Privasi – Menarik balik Privasi Saya

        Memfailkan aduan dengan pihak berkuasa kawal selia perlindungan data tempatan anda

        Jika anda tidak puas dengan cara kami mengendalikan Data Peribadi anda, atau cara kami respon kepada hak anda yang disediakan di sini, anda mempunyai hak untuk membuat aduan terhadap kami dengan pihak berkuasa penyeliaan perlindungan data tempatan anda.

        Hubungi pihak berkuasa penyeliaan perlindungan data tempatan anda

         

      17. Pertanyaan, Aduan, dan Sokongan – siapa dan bagaimana ada boleh hubungi mereka?
      18.   Perkhidmatan Pelanggan adidas

          Tanya Perkhidmatan Pelanggan: https://www.adidas.com.my/contact.html

          Kumpulan Privasi dan Pegawai Perlindungan Data adidas

        DataProtection@adidas.com

        +49 (0) 9132 84 - 0

        adidas AG

        Adi-Dassler-Strasse 1

        91074 Herzogenaurach

        Germany

        my.pdpo@adidas.com

        adidas (Malaysia) Sdn. Bhd. 199401034635 (320318-A)

        D-15-03, Level 15, Menara Gamuda,

        PJ Trade Center,

        8, Jalan PJU 8/8A, Damansara Perdana

        7820 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia


      19.  Pengemaskinian dan Notifikasi Mengenai Pengemaskinian
      20. Kami memeriksa dan mengemaskini Notis Privasi dari semasa ke semasa untuk mencerminkan sebarang perubahan hasil daripada operasi perniagaan kami. Anda boleh sentiasa menyemak tarikh Notis Privasi untuk mengetahui tarikh terakhir kami membuat sebarang perubahan. Kami akan memaklumkan anda apabila kami membuat perubahan besar yang anda mesti mengetahuinya.


      21. Penerima Data adidas
      22. Di mana Data Peribadi anda mungkin digunakan oleh Pengguna Data bukan adidas melalui platform adidas, aplikasi atau di tempat lain untuk tujuan mereka sendiri, sila merujuk kepada notis privasi Pengguna Data bukan adidas untuk maklumat lanjut mengenai cara mereka mengendalikan Data Peribadi anda.